Proširen IT kutak u Domu omladine

10/12/2014 14:07

Proširen IT kutak u Domu omladine

Od četvrtka 11. decembra u okviru Doma omladine Beograd postoji i IT kutak gde će omladini biti na raspolaganju najsavremenija oprema i raznovrsni programi za učenje i usavršavanje.

IT-kutak

IT kutak baziraće se na obrazovanju omladine u oblastima informatike, dizajna, elektronike, nauke, tehnike i modernih digitalnih umetnosti. U okviru predavanja i radionica, mladi će moći besplatno da steknu osnovna ali i napredna znanja iz ovih oblasti.

Kreativna elektronika” je radionica koja će svakog meseca obrađivati teme iz oblasti elektronike a osnova će biti korišćenje nove opreme za modularnu elektroniku, mikrokontrolera i različitih senzora koji će spajati digiralno, analogno i realno. Radionice vizualizacije, prostornog mapiranja i animacije nosiće naziv “Napravi svoju žurku” i “Vizuelno igralište“.

Dosadašnji rad IT kutka bio je popularizacija i pružanje osnovnih i naprednih obuka u oblastima filma, fotografije, muzike, novih medija, 3D prostornog mapiranja, video i audio produkcije, kopjuterske pismenosti i bezbednosti na internetu. Američka ambasada donacijom omogućila je prošireno delovanje kutka, pa će u narednom periodu biti više radionica, kurseva i predavanja, sve u saradnji sa fakultetima, organizacijama i stručnjacima koji žele da prenesu svoja znanja omladini.

Dom omladine Beograda i IT kutak daje priliku svim mladim ljudima koji su zaintersovani za besplatne radionice koje nude da se prijave putem mejla [email protected] a više informacija o radu IT kutka dostupne su na sajtu www.domomladine.org.

10/12/2014 14:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments