Turbulentan prvi septembar!

01/09/2017 07:00

Turbulentan prvi septembar!

Početak nove školske godine obeležen je brojnim izmenama na nivou cele zemlje, ali i štrajkom prosvetnih radnika.

Štrajk prosvetnih radnika započeo je skraćenjem časova na trideset minuta u oko 750 škola u Srbiji. Isti scenario, sindikati najavljuju i za ponedeljak, 4. septembar.

Pored toga, školska godina započela je brojnim novinama. Pored uniformi, koje su postale obavezne u oko polovini škola u Srbiji, donešena je odluka o servisu eProsveta koji broji pet podservisa: esDnevnik, eLektira, virtuelni muzeji, informacioni sistem za analitiku učenja i nacionalna platforma za izradu, distribuciju i korišćenje odobrenih digitalnih obrazovnih sadržaja. Servisi eProsvete biće podrška i pomoć nastavnicima u vođenju časova i školske administracije sa fokusom na postignuća i prisustvo učenika.

Učenici petog razreda ove godine dobiće novi obavezni predmet: Informatika i računarstvo, gde će, između ostalog, učiti i programiranje.

Ipak, neke novosti obradovaće i same đake. Naime, prema Kalendaru za školsku 2017/2018. godinu predviđena su četiri raspusta, pa će tako učenici, pored zimskog, prolećnog i letnjeg, imati i kratku jesenju pauzu.

01/09/2017 07:00

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments