Petnica: Započeta 35. sezona obrazovnih programa

31/01/2017 12:45

Petnica: Započeta 35. sezona obrazovnih programa

Istraživačka stanica Petnica započela je 35. sezonu obrazovnih programa koji su namenjeni učenicima srednjih škola koji su zainteresovani za prirodne, društvene i tehničke nauke.

U okviru sezone obrazovnih programa biće realizovano četiri ciklusa sa više od 160 različitih seminara, radionica, škola, kampova.

U Petnici će se održati i nekoliko eksperimentalnih programa iz oblasti bio-informatike, genetike, finansija i ekonomije, i drugih oblasti, a trenutno je u toku priprema ovih programa u saradnji sa poznatim stručnjacima.

Osim srednjoškolaca iz Srbije, u programima ove istraživačke stanice učestvovaće i učenici srednjih škola iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore.

Istraživačka stanica Petnica osnovana je 1982. godine sa ciljem da organizuje obrazovne programe za učenike i studente u oblasti astronomije, fizike, elektronike, računarstva, matematike, biologije, ekologije, hemije, geologije, medicine, lingvistike, istorije, psihologije, antropologije, sociologije, arheologije i dizajna.

Do sada je kroz obrazovne programe Petnice prošlo više od 50.000 učesnika.

31/01/2017 12:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments