Pokrenut projekat “Škola kao nacrtana za vas”

13/03/2018 08:48

Pokrenut projekat “Škola kao nacrtana za vas”

Eurobanka i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavili su projekat “Škola kao nacrtana za vas” čiji je cilj poboljšanje uslova za rad i učenje u srednjim ekonomskim školama u Srbiji.

U okviru programa biće raspisan konkurs za učenike srednjih škola za dizajn humanitarne kartice “Eurobank Veliko srce”, a od svake transakcije koju klijenti izvrše tom karticom odvajaće se deo sredstava za renoviranje učionica, kabineta i kupovinu neophodne opreme, bez dodatnih troškova za korisnike kartice.

“Ono što smo iznad same akcije videli kao produžetak saradnje to je mogućnost da se kroz finansijsku pismenost na kojoj intenzivno radimo, deca osposobljavaju i stiču određene veštine još u osnovnoj školi”, naveo je ministar. Osim toga, Šarčević je kazao da bi bilo dobro po uzoru na Švajcarsku kreirati i dualne modele u bankarstvu.

Konkurs “Eurobank Veliko srce”

Konkurs za dizajn kartice “Eurobank Veliko srce” trajaće od 16. marta do 13. aprila, a objava rezultata i proglašenje pobednika biće 27. aprila.

O pobedniku će odlučivati žiri u čijem sastavu će biti predstavnik banke, predstavnik Masterkarda, predstavnik Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i pomoćnik direktora Dečijeg kulturnog centra Leontina Vukomanović.

13/03/2018 08:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments