Bez ocena na kraju polugodišta

30/12/2014 10:02

Bez ocena na kraju polugodišta

Na sednicama odeljenskih veća neće moći da se zaključe ocene jer neće biti kvoruma. Nastavnici koji su bili u štrajku neće prisustvoati sednicama, pa će zato đaci ostati bez ocena u svojim knjižicama.

Potparolka Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije Jasna Janković rekla je da će ocene biti zaključene u odeljenju ali zbog toga što na sednicama neće biti kvoruma, ocene neće biti zavedene.

– Praktično, taj posao ostaviće se za kasnije, a za kada, videćemo, u zavisnosti od situacije – izjavila je Janković. Sindikati pozivaju na nastavak razgovora sa Ministarstvom prosvete kako bi se situacija u kojoj su rešila što pre.

Ministartsvo prosvete najavilo je da će svim prosvetnim radnicima koji su 22. decembra obustavili nastavu odbiti dnevnicu za taj dan. – U tom slučaju nastavnici neće nadoknaditi časove – rekao je predsednik Sindikata radnika u prosveti Srbije Slobodan Brajković i naveo da ima novca za prosvetu, ako se uštedi oko tri milijarde dinara za suvišne seminare i oko 2,5 milijarde za putovanja.

Ono što sindikati traže jeste da im se ne smanjuje plata, da se donese zakon o platnim razredima i da se potpiše Posebni kolektivni ugovor.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja najavilo je da će raspust iskoristiti za intenzivnije posete školama i u razgovorima sa nastavnicima kako bi, aktivnim dijalogom, došli do rešenja trenutnog stanja ali i do rešenja nagomilanih problema sa kojima se nastavnici i učenici svakodnevno sreću.

30/12/2014 10:02

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments