Otkriven novi ljudski organ koji može da promeni način lečenja kancera

29/03/2018 09:22

Otkriven novi ljudski organ koji može da promeni način lečenja kancera

Pomislili bismo da su ljudi, nakon istraživanja ljudskog tela nekoliko hiljada godina, shvatili šta se unutra dešava, ali nova istraživanja ukazuju na to da postoji još jedan organ u ljudskom telu, za kojeg dosad nismo znali.

Nova struktura bi čak mogla da objasni koliko tečnosti ima u našem telu, pa čak da bude i izvor limfe- tečnosti koja je najbitnija u funkcionisanju imunong sistema. Ova veza, ili struktura, kanala prepunih tečnosti, možda igra i glavnu ulogu u održavanju našeg zdravlja, kao i u borbi sa oboljenjima.

Otkriven novi ljudski ogran?

Ovaj organ čak nije ni limitiran opskurantan deo nas, nego se nalazi oko organa. Naime, dok smo mislili da su naša pluća, digestivni trakt i koža obloženi jakim konektivnim tkivom, ispostavilo se da je se u njemu nalaze prostori proteina koji sprečavaju oboljenja i dozvoljavaju tečnosti da slobodno protiče kroz organe.

Ovo bi moglo da objasni i gde toliko tečnosti u našem telu odlazi. Dok se same ćelije većim delom sastoje od tečnosti, a krvotok prenosi još više, za trećinu tečnosti dosad nije bilo objašnjenja.

Istraživači u studiji “intersitijum” odnosno spomenuti prostor, smatraju posebnim organom. Uz to, naučnici misle da neke vrste raka se upravo zato šire brže između organa, baš uz pomoć ovih kanala u tkivu.

Ipak, potrebno je još istraživanja kako bi se dokazalo da je zaista u pitanju novi organ, a ne novi tip tkiva, u šta veruje jedan deo naučnika.

Sponsored Stories

29/03/2018 09:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments