Novi Kodak pametni telefon!

24/10/2016 11:40

Novi Kodak pametni telefon!

Kompanija Kodak je svakako poznata u svetu fotografije. Iako ima bogatu istoriju, uticaj ove kompanije na razvijanje savremene tehnologije veoma je slab.

Upravo je jačanje uticaja na savremenu tehnologiju razlog zbog kog je Kodak odlučio da predstavi svoj novi pametni telefon pod nazivom Ektra.

Kao što se i može pretpostaviti, ovaj telefon će imati kameru verovatno bolju od svih pametnih telefona na tržištu, jer upravo to cilj Kodak-a.

kodak-app

S obzirom na to da je kompanija Kodak svoju uspeh i ime izgradila proizvodnjom filmova za fotoaparate, a razvijanjem savremenih aparata nije želela da odustane od svog biznisa – ova komapnija se suočila sa velikom finansijskom krizom 2013. godine zbog koje je mogla i da bankrotira.

Kako bi se izborila sa tržištem, kompanija Kodak je odlučila da se prikloni savremenim strujama i trendovima, pa je proizvela pametni telefon IM5 koji nije doživeo uspeh. Sa novim proizvodom – Ektra (koji je naziv dobio po modelu fotoaparata iz 1941. godine), Kodak želi da se takmiči sa najvećim proizvođačima pametnih telefona u svetu.

Ektra pametni telefon zaista podseća na fotoaparat jer na zadnjoj strani ima Sony-jevu kameru od 21 megapiksel. Kako bi ovaj telefon bio što bolje prilagođen fotografima, Kodak se udružio sa kompanijom Bullitt koja je napravila aplikaciju za kameru koja ima opciju “Scene Selection Dial”, za različite modove fotografisanja – Manual, Landscape, Sports i Macro modovi dobro poznati svima koji poznaju i vole Kodak.

manual-kodak

Smartphone poseduje MediaTek Helio X20 procesor, 3 GB RAM-a i 32 GB interne memorije, a napaja ga baterija od 3.000 mAh, koja podržava Pump Express brzo punjenje. Dobio je 5-inčni ekran rezolucije 1080p i operativni sistem Android Marshmallow.

U prodaji će se novi Kodak-ov pametni telefon Ektra naći već krajem ove godine, a koštaće, prema najavama, 499 evra.

24/10/2016 11:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments