Majkrosoftov “Partner u učenju” i u Srbiji

24/07/2014 07:16

Majkrosoftov “Partner u učenju” i u Srbiji

Kompanija Majkrosoft razvila je program pod nazivom “Partner u učenju” koji se koristi u obrazovnim sistemima u preko stotinu država u svetu.

Srbija je jedna od država koje su imale prilike da koriste ovaj program u svom obrazovnom sistemu. Majkrosoft je u ovaj obrazovni projekat uložio nešto više od 750 000 000 dolara širom sveta.

Tokom protekle školske godine Majkrosoft je u našoj zemlju u okviru projekta i programa “Partneri u učenju” raspisao konkurs za najbolje nastavničke radove i tamo je organizovao program za stručno usavršavanje za 20 nastavnika koji su imali najuspešnije radove. Program stručnog usavršavanja je nazvan “Ugledni nastavnik”, gde su nastavnici imali priliku da se obuče i isplaniraju za nastavne aktivnosti na višem nivou koji se izvode putem IKT uređaja.

Internet i moderna tehnologija mogu dati nastavnicima ogromne mogućnosti za istraživanje svežih informacija sa kojima rade. Rezultat ovog projekta bile su velike promene u i inovacije u nastavi u kojoj su i učenici i nastavnici imali priliku da uživaju i nauče nešto novo na interesantan način. Na primer, đaci su imali kao domaći zadatak da pregledaju predavanja koja su im nastavnici uradili i snimili na tablet, o kome je kasnije raspravljano i uvežbavano na redovnom času.

Zahvaljujući ovom Majkrosoftovom projektu nastavnici širom Srbije su dobili priliku da iskuse elektronsko podučavanje, koje im je omogućilo da podignu svoja predavanja na viši nivo i ispolje svoju kreativnost i viziju o tome kako bi predavanja trebalo da izgledaju i da stimulišu učenike na rad i interesovanje.

24/07/2014 07:16

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments