Google donosi internet na Kubu

23/03/2016 14:51

Google donosi internet na Kubu

Stanovnici Kube još uvek nemaju pravi pristup internetu, a i taj koji imaju plaćaju i po četiri i po dolara kako bi imali pristup sat vremena.

Kompanija Google želi da promeni trenutnu situaciju na Kubi, kada je u pitanju internet. Ova kompanija će biti prva američka koja je olakšala pristup internetu Kubancima.

Prema rečima predsednika SAD-a, Baraka Obame, kompanija Google će uskoro početi da postavlja posebnu infrastrukturu za širokopojasni internet i Wi-Fi na Kubi.

Na ovaj način, stanovnici Kube će imati bolji internet, a kompanijama iz SAD-a se otvara put ka poslovanju na novom tržištu.

Na Kubi su se prve javne Wi-Fi pristupne tačke pojavile pre godinu dana, ali on košta četiri i po američka dolara za sat vremena korišćenja, što je preskupo za standard stanovništva.

Osim što je skup, internet koji je dostupan stanovništvu Kube je i prilično niske brzine, a Kubanci koji i uspeju da se konektuju bivaju suočeni sa novim problemom – organičenim sadržajem i cezurama.

Google možda neće moći da uradi puno po pitanju cenzure i organičenog sadržaja koji je dostupan Kubancima, ali će ponuditi usluge koje će biti daleko pristupačnije od sadašnjih, kao i mnogo kvalitetniji i brži internet.

23/03/2016 14:51

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments