Raspisan deseti ex-YU konkurs za grafiku

04/07/2016 10:14

Raspisan deseti ex-YU konkurs za grafiku

Otvoren je deseti po redu ex-YU konkurs za grafiku koji je raspisan od strane Visoke turističke škole strukovnih studija u Beogradu i autorke Nataše Brkić.

Na ovogodišnji konkurs se mogu slati radovi na temu “Jubilej”, a krajnji rok za slanje radova je 11. novembar 2016. godine.

Na konkursu mogu učestvovati svi likovni stvaraoci i studenti završnih godina umetničkih fakulteta iz Republike Srbije, Republike Makedonije, Republike Slovenije, Republike Hrvatske, Republike Crne Gore i Republike Bosne i Hercegovine.

Svaki autor može poslati jednu grafiku na temu “Jubilej”, a priloženi radovi, nastali u poslednje dve godine, moraju biti realizovani kao grafike otisnute na papiru ne većem 707 x 1000 mm (format – B1).

Grafičke listove autori i autorke mogu dostaviti lično ili poštom, o svom trošku.

Detaljnije informacije o uslovima i načinu prijave radova, kao i prijavni formular, mogu se pronaći na sajtu Visoke turističke škole.

Žiri, koji će ove godine raditi u sastavu Borka Božović – urednica Galerije Haos iz Beograda, Tamara Pajković – saradnica Centra za grafiku i vizuelna istraživanja iz Beograda i Milica Antonijević – vanredna profesorka na Filološko umetničkom fakultetu u Kragujevcu, dodeliće nagrade u dve kategorije: za najboljeg grafičara i za najboljeg studenta grafičara.

Izložba će biti otvorena u decembru u Galeriji ULUS-a u Beogradu.

Za dodatne informacije zainteresovani mogu kontaktirati autorku konkursa Natašu Brkić, putem mejla [email protected] ili telefonom na broj 060 090 3887.

04/07/2016 10:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments