Konkurs – Nagrada Ranko Radović

10/09/2014 09:49

Konkurs – Nagrada Ranko Radović

Osnivač Udruženje likovnih umetnika primenjenih umetnosti i dizajnera Srbije (ULUPUDS), zajedno sa Arhitektonskim fakultetom u Beogradu, Fakultetom tehničkih nauka Novi Sad – Departman za arhitekturu i urbanizam, Institutom za arhitekturu i urbanizam Srbije, Zadužbinom Ilije Milosavljevića Kolarca, Urbanističkim zavodom Beograda, Potisje Kanjiža A.D. – član grupe TONDACH, Inženjerskom komorom Srbije, Radio-televizijom Srbije kao suosnivačima – objavljuju:

Javni poziv – konkurs za dodelu Nagrade Ranko Radović, osnovane sa ciljem da podstiče, razvija i afirmiše kritičko-teorijsku misao u oblasti arhitekture i arhitektonsko stvaralaštvo.

Nagrada se dodeljuje za:

  • kritičko-teorijske tekstove o arhitekturi koji su objavljeni prethodne i ove godine do datuma dodele nagrade, i to za eseje, knjige, predavanja i uopšte za pisanu reč;
  • realizovano arhitektonsko delo koje je završeno prethodne ili tekuće godine do datuma dodele nagrade
  • televizijske emisije, izložbe, ili multimedijalne prezentacije koje su realizovane prethodne ili tekuće godine do datuma dodele nagrade.

Pravo učešća imaju pojedinci, ustanove, udruženja, strukovne organizacije, kao i svi drugi zainteresovani koji su ostvarili rezultate u jednoj od gore pomenutih kategorija.

Odbor čine predstavnici osnivača i po jedan predstavnik suosnivača konkursa, i to su: Bojan Kovačević (predsednik), istoričar umetnosti Dragana Palavestra, arhitekte Stevan Žutić, Dejan Babović, Milena Krklješ, Marija Maksin, Ljiljana Beloš, Nađa Kurtović Folić. U Odboru će biti i profesor Aleksandar Ignjatović, sociolog Ksenija Špadijer Tufegdžić, slikarka Maja Skovran i supruga prof. dr Ranka Radovića Mirjana Popović Radović.

Pokrovitelji nagrade su Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije i Grad Beograd – Sekretarijat za kulturu.

Da biste saznali više informacija i prijavili se na konkurs, posetite stranicu ULUPUDS-a:

Website: www.ulupuds.org.rs/Aktuelnosti.htm
Oblast: Arhitektura
Zemlja: Srbija
Jezik: Srpski

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE

10/09/2014 09:49

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments