Konkurs za najbolju doktorsku tezu

11/02/2015 09:07

Konkurs za najbolju doktorsku tezu

Rok za prijavu: 09. februar 2015. godine
Država: Velika Britanija
Jezik: Engleski
Nivo studija: Doktorske studije
Email za prijavu: [email protected]
Website: www.bl.uk/share-my-thesis
Otvoreno za: Doktore nauka ili studente širom sveta

EthOS je nacionalni centar za doktorske teze Velike Britanije koji ima cilj da doktorske teze učini pristupačnijima. Zbog toga je ovaj centar otvorio konkurs za učestvovanje na takmičenju Share my Thesis competition i na taj način poziva bivše i buduće doktorante da u kratkoj formi do 140 karaktera obrazlože značaj svoje doktorske teze.

Kvalifikovanost

Na takmičenju mogu učestvovati doktoranti iz celog sveta ali je uslov da tekstovi budu sastavljeni na engleskom jeziku. Drugi uslov je da su kandidati ili upisani na doktorske studije ili da su već završili iste, bez obzira u kojoj oblasti.

Nagrada

Pobednik će biti nagrađen 15-inčnim MacBook Pro. Nagrada za drugoplasiranog kandidata je iPad, a kandidat koji zauzme treće mesto biće nagrađen vaučerom vrednosti 200 funti.

Prijava

Proces prijavljivanja na konkurs započinje tvitovanjem obrazloženja značaja doktorske teze putem #ShareMyThesis. Od presudne je važnosti da se objasni zašto je rad važan (a ne samo o čemu se radi). Tekst mora biti objavljen najkasnije 09.februara 2015.godine u 10 časova.

Stručni žiri će odabrati osam najboljih tekstova/ tvitova. Od kandidata koji uđu u uži krug (ovih osamoro kandidata) će biti traženo da sastave kratku elaboraciju (do 600 reči) svog tvita i da dodatno objasne značaj svoje doktorske disertacije. Pobednici će biti objavljeni 20. marta 2015. godine.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

11/02/2015 09:07

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments