Konkurs za najbolji dokumentarni film

11/02/2015 09:40

Konkurs za najbolji dokumentarni film

Rok za prijavu: 30. april 2015. godine
Država: Hrvatska
Jezik: Srpski
Oblast: Filmska umetnost
Email za prijavu: [email protected]
Website: www.sbfilm.hr
Adresa organizatora za pošiljke: SB Film, Josipa Lovretića 12, 35000 Slavonski Brod, Hrvatska.

Festival novih je međunarodni festival dokumentarnog filma koji se održava u Slavonskom Brodu od 15. do 21. juna 2015. godine. Ove godine biće održan V po redu Festival novih čiji organizatori pozivaju autore i producente dokumentarnih filmova da svoje radove prijave i učestvuju na festivalu.

Prijava

Kandidati trebaju da prijave filmove koji su završeni u periodu između 2012. i 2014. godine. Bez obzira na tehniku snimanja i trajanje snimka.

Od kandidata se traži da pošalju isključivo kopije svojih filmova, kako za konkurs tako i kasnije za takmičarsku projekciju i to na sledeći način:

  • Film za selekciju (oglednu kopiju) mogu, umesto na dvd-u, poslati i kao linkovi na Vimeu (ili nekom drugom video servisu), sa lozinkom, na adresu [email protected]
  • Svaki dvd mora biti poslat uz podatke o materijalu i lične podatke autora (naslov filma, ime i prezime reditelja, trajanje, c/b ili boja).
  • Materijal treba poslati poštom na adresu organizatora (dole navedenu)

Troškove slanja pošiljke snosi organizator, a takođe organizator se obavezuje da kopije filma neće koristiti u komercijalne svrhe. Organizator zadržava pravo korištenja odlomaka iz filmova za prikazivanje na internetu i televiziji u svrhu promovisanja festivala. Filmovi odabrani u konkurenciju moraju imati engleske titlove.

Nagrada

Autor najboljeg filma biće nagrađen od strane žirija a pobednik publike će biti nagrađen nagradom publike.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE.

11/02/2015 09:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments