Konkurs – Inovativna aplikacija za učenje engleskog jezika

23/03/2015 15:48

Konkurs – Inovativna aplikacija za učenje engleskog jezika

Udruženje IATEFL-Hungary u saradnji sa Regionalnom kancelarijom za engleski jezik (eng. RELO) za Centralnu i Jugoističnu Evropu, objavljuje poziv za učešće na uzbudljivom Learnathon takmičenju.

Website: http://iatefl.hu
Država: Mađarska
Oblast: engleski jezik, programiranje
Jezik: engleski jezik
Nagrada: mogućnost sarađivanja sa programerom za razvoj aplikacija i putovanje na TESOL konvenciju u Baltimoru.
Rok za prijavu: 30. mart 2015. godine.

Cilj ovog projekta je da se promoviše razvoj inovativne aplikacije za mobilni telefon koja promoviše učenje engleskog jezika kroz usmeravanje na globalne probleme.

Događaj Learnathon će se održati od 4. do 8. maja 2015. godine u Budimpešti i ugostiće timove koji će učestvovati u radionicama o kompjuterski potpomognutom učenju jezika, razvoju aplikacija, društvenoj odgovornosti i preduzetništvu i zajednički će razviti plan za aplikaciju.

Do kraja nedelje, od svakog tima se očekuje završen plan za aplikaciju za učenje engleskog jezika koja podiže svest o globalnim, društvenim ili ekološkim problemima. Plan će predstaviti pred stručnim žirijem koji se sastoji od stručnjaka iz relevantnih disciplina.

Kvalifikovanost

  • Tim mora da se sastoji od 3 člana.
  • Najmanje dva člana tima moraju biti  nastavnici engleskog jezika (sa početnim ili srednjim radnim iskustvom) ili nastavnici integrisanog učenja sadržaja i jezika (CLIL) koji imaju najmanje Bachelor diplomu, 5 ili više godina iskustva u nastavi engleskog i trenutno su zaposleni sa punim radnim vremenom .
  • Jedan član tima može biti student osnovnih, master ili doktorskih  studija, ili da je na početku ili sredini profesionalne karijere u drugoj disciplini.
  • Tim može da se sastoji od muških i ženskih članova.
  • Svi članovi tima moraju imati bar C1 nivo engleskog jezika prema zajedničkom evropskom referentnom okviru (eng. CEFR).
  • Svi članovi tima moraju biti i građani i stanovnici jedne od sledećih zemalja: Albanija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Estonija, Mađarska, Češka, Kosovo, Letonija, Litvanija, Makedonija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija.
  • Timovi bi trebali da odrede barem jednog rezervnog člana, u slučaju da jedan od postojećih članova nije u mogućnosti da učestvuje.
  • Timovi moraju da odrede ‘”kapitena ekipe” koji će postupati kao jedini kontakt na ovom projektu.

Ovaj projekat podržava inkluziju i podstiče pojedince sa invaliditetom da se prijave. Prednost imaju timovi čiji članovi još nisu bili u SAD.

Nagrada

Timu koji osvoji prvo mesto u skladu sa kriterijumima za vrednovanje biće ponuđena mogućnost da sarađuje sa programerom za razvoj aplikacija o stvarnom razvoju aplikacije. Pobedničkom timu se takođe pruža priliku da otputuje na TESOL međunarodnju konvenciju koja će se održati u Baltimoru, u SAD. Ostali timovi mogu osvojiti nagrade predviđene za drugoplasirane. Timovi izabrani za učešće imaće plaćene putne troškove i troškove programa od strane organizatora događaja.

Kako se prijaviti?

Tim mora podneti prijavu koristeći onlajn formular do 30. marta 2015 godine do ponoći. Samo jedan tim iz svake od 17 navedenih zemalja biće izabran od strane izbornog odbora koji čine IATEFL-Hungary i RELO. Svi troškovi puta i programa za timove izabrane za učešće biće pokriveni od strane organizatora događaja. U okviru vaše prijave, moraćete da priložite biografije i pisma preporuke.

Za više informacija, posetite zvaničnu veb stranicu.

Ostale nagradne konkurse pogledajte OVDE

23/03/2015 15:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments