Mitovi o sreći koji nisu istiniti

04/02/2019 11:58

Mitovi o sreći koji nisu istiniti

Mislite da je pravi posao, veća kuća ili savršen partner put do sreće? Ispostavlja se da postoji prostor između onoga što verujemo da nas čini srećnim i onoga što nam zapravo predstavlja zadovoljstvo.

Mitovi o sreći

Decenije istraživanja sreće pokazale su da postoji ogromna razlika između onoga što mislimo da nas čini srećnim i onoga što zapravo jeste sreća. U nastavku saznajte u šta smo to verovali o sreći, a da zapravo je daleko od istine.

Pravi brak= beskonačna sreća

Nauka kaže: prosečna osoba uzima određenu količinu sreće kada se venča, ali to traje oko dve godine. Nakon toga, mladenci se vraćaju na period sreće koji su osećali tokom veridbe ili zabavljanja. Ipak, to ne mora da znači da nakon dve godine više ne možete biti srećni, ona je samo manjeg inteziteta.

Saznajte i… Šta je razlika između uspeha i sreće

“Posao snova” čini nas više srećnijima od trenutnog posla

Nauka kaže: Prilagođavamo se novih iskustvima, pa je svaka sreća u novom radnom okruženju trenutna i bledi. Kada dobijemo više odgovornosti na poslu, naša očekivanja rastu. Jedna studija pokazala je zadovoljstvo i sreća na svakom poslu, pa i onom iz snova, vremenom blede. Stručnjaci savetuju da iz tog razloga treba menjati navike s vremena na vreme, kao što je radno vreme, način i ruta kojom idemo na posao i sl.

Veća plata čini nas srećnima

I u ovaj mit veruje većina ljudi. Međutim, ovo je daleko od istine. Zapravo, ono što utiče na našu sreću jeste da se ne merite s drugima.

Srećniji smo kada ispunimo veći cilj

Brojne studije pokazale su da nas sam put do cilja čini srećnijima od samog postiuanja cilja. Ceo taj proces nam daje zadovoljstvo.

04/02/2019 11:58

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments