Napravite sami – losion za zdraviju i sjajniju kosu!

29/09/2016 11:22

Napravite sami – losion za zdraviju i sjajniju kosu!

Lepa kosa je zdrava i sjajna kosa, dovoljno jaka da izdrži sve negativne spoljne uticaje, zbog čega joj je potrebna redovna nega i pomoć.

Pored svih preparata koji se nude na tržištu – postoji nešto što možete i sami napraviti kod kuće, a što predstavlja najzdraviju i najprirodniju moguću verziju.

Za prirodni losion koji će pomoći vašoj kosi da bude zdravija i sjajnija potreban je samo jedan sastojak, a to je – kesten.

Kesten je svakako jedan od najprepoznatljivijih plodova jeseni, ali se o njegovoj lekovitosti malo zna ili malo priča. Kada je u pitanju zdravlje i lepota kose – upravo je ovaj plod jedan od najefukasnijih.

Losion od kestena za kosu

Ako želite da napravite losion za zdraviju i sjajniju kosu potrebno vam je samo 50 grama oljuštenog i istucanog divljeg kestena koje bi trebalo staviti u litar vode i ostaviti da provri, a zatim kuvati još 15 minuta.

Kad smesa ohladi potrebno je procediti i dobijenu smesu namazati na vlažnu kosu – bez trljanja. Ovo ponoviti posle svakog pranja i za manje od mesec dana rezultati će biti vidljivi – kosa će vam biti sjajnija, dlaka čvršća i zdravija.

29/09/2016 11:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments