Osvežite sami svoj dom!

09/04/2016 13:37

Osvežite sami svoj dom!

Mnogobrojne fotografije savršenih kutaka domova koje pronalazimo u časopisima i na internetu zaista izgledaju odlično, ali takođe postavljaju nedostižne estetske standarde ukoliko ne posedujete obiman budžet.

Vaš dom je vaše utočište, stoga ga možete preurediti uz nekoliko malih trikova koji će oslikavati vaš lični ukus, a ne iziskuju skoro nikakav trošak.

Napravite mini-galeriju

Odaberite nekoliko slika i okačite ih u ramove različitih veličina i oblika na jedan zid. Ukoliko se odlučite za nekoliko najdražih porodičnih fotografija, na ovaj način unećete toplinu i utisak porodične atmosfere u vaš dom.

ornament-737912_1280

Olična ideja za dečiju sobu – pustite mališane da biraju svoj dekor!

 

Osobe koje su sklone crtanju i slikanju mogu uramiti nekoliko svojih radova na zid čime bi svoj talenat podelili sa svojim ukućanima i gostima. U ramu ne moraju da se nalaze isključivo fotografije, crteži i slike, ukoliko ste ljubitelj prirode i zadržali ste herbarijum iz školskih dana, on takođe može da vam posluži kao umetničko delo, dok sakupljači dekorativnih salveta i poštanskih marki takođe imaju ovu prednost. Mogućnosti su beskonačne, kanališite svoju kreativnost i okačite je na svoј zid.

picture-frames-1149414_640

Uklopite svoju umetnost sa enterijerom sobe

Oslikajte ili prefarbajte svoj drveni nameštaj

Malo boje i četkica mogu napraviti veliku promenu u vašem domu. Ukoliko gajite umetničke tendencije, možete ukrasiti drvenariju interesantnim šarama po vašem ukusu.

stolice

Zašto vaše stolice ne bi izgledale ovako?

Međutim, za preuređenje doma nije neophodno da budete umetnički genije, samo prefarbajte drvene delove nameštaja vašom omiljenom bojom kako bi vaš dom dobio potpuno novu dimenziju.

Iskoristite stari ili oštećen nameštaj ili kućne predmete u druge svrhe

soba ormarImate drvenu stolicu koja se ne koristi? Iskoristite je kao alternativu za komodu pored kreveta ili dodatni stočić u bilo kojoj prostoriji.

Zašto od merdevina ne biste napravili nesvakidašnji ormar? Može poslužiti za garderobu koju često oblačite ili za neke druge predmete koji mogu da stoje tu, dok je ovo ujedno i polica za na primer kutije sa cipelama koje se uvek šutaju po sobi…

Knjige koje godinama nisu čitane i nalaze se u vašem domu čisto iz razloga jer su oduvek bile tamo otklonite sa polica i naslažite uredno na gomilu i dobili ste još jednu alternativu za mali sto, dok ste oslobodili police kao dodatni prostor za skladištenje (birajte knjige istog ili bar približno istog formata kako bi vaš novi sto bio stabilan).

Činiju koja godinama stoji u zabitom kutku vaše kutije možete iskoristiti kao improvizovanu vazu za cvetni aranžman ili svećnjak.

teglice vaze

Jednostavno, a neodoljivo!

Iskoristite ono što već imate i iznenadićete se kako ti predmeti odjednom izgledaju kao da ste ih upravo kupili!

09/04/2016 13:37

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments