Farbanje jaja: Nikad lepše i jednostavnije!

25/04/2016 11:15

Farbanje jaja: Nikad lepše i jednostavnije!

Svake godine se trudimo da Uskršnja jaja budu što lepša, da unapredimo tehniku farbanja i ukrašavanja i napravimo što šarenija i lepša jaja.

Međutim, ponekad nam je potrebna pomoć – ako ništa drugo, onda bar za ideju i inspiraciju. Ovaj trik je ono što vam je ovog Uskrsa potrebno – kako biste jednostavno napravili najšarenija i najlepša jaja do sada!

Pogledajte još: Dekupaž jaja – lako i šareno!

Nije vam potrebno previše “alata” ili pomagala. Potrebna su vam jaja i – šarene, svilene kravate – koje više niko ne želi da nosi.

Korak 1 – izaberite odgovarajuću kravatu

kravate

Što šarenije – to bolje!

Osim što je važno da bude šarena 🙂 kako bi jaja izgledala što lepše, potrebno je da kravata koju uzmete bude od svile – ako je moguće 100% svila. Ali zašto uopšte kravata? Zato što se najčešće baš kravate prave od svile i često su šarene – jer služe baš za ukrašavanje odevne kombinacije.

Korak 2 – isecite kravatu

kravata secenje

Nije bitno da bude pravilno isečeno, samo da komadi budu odgovarajuće veličine

Kada ste odabrali odgovarajući kravatu – potrebno je da od nje napravite komade u koje ćete moći da smestite jaja. S obzirom na to da će biti potrebno u potpunosti zamoratati jaje u komad kravate – potrudite se da komadi koje pravite budu dovoljno veliki, kako bi mogli da se zavežu i od njih naprave male vrećice.

Korak 3 – “zapakujte” jaje

kravata jaja

Važno je da jaja čvrsto zavežete

Sada na red dolazi “pakovanje” jaja, odnosno uvijanje u komad kravate koji ste isekli. Važno je da jaje bude u potpunosti “utegnuto”, odnosno da materijal bude uz jaje i čvrsto zavezan na jednom kraju.

Korak 4 – priprema za kuvanje

jaja pamuk

Važno je da materijal bude svetle boje

Kada ste upakovali jaje u šareni, svileni materijal, potrebno je upakovati ga nakon toga u još jednu vreću – napravljenu od pamučnog, svetlog materijala. Sada su jaja u potpunosti obezbeđena i spremna za kuvanje – kada nastaje magija!

Korak 5 – kuvanje/farbanje

Poređajte tako upakovana jaja u šerpicu u koju ćete sipati vode i 2dl sirćeta. Na ovaj način obezbedićete da se boja, koju ispušta šareni, svileni materijal od kravate što bolje “primi” na ljusku jajeta.

Korak 5 – iznenađenje!

kravata sarena jaja

Ova jaja su sama za sebe ukras, pored njih vam nije potrebno ništa više!

Kada se, nakon 20tak minuta jaja skuvaju, potrebno ih je izvaditi i “raspakovati”. Tada ćete odmah videti kako je “magija” delovala i možete početi sa oduševljavanjem! 🙂

25/04/2016 11:15

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments