Kako napraviti torbicu za laptop?

09/05/2018 13:22

Kako napraviti torbicu za laptop?

Potrebna vam je praktična i sigurna torba u koju možete da odložiti svoj laptop, ali ne želite standardan izgled? Vrlo lako, u par koraka, možete sami kreirati i napraviti torbu po sopstvenom ukusu. 

Možete iskoristiti materijal od starog prekrivača ili deke, nešto što već neko vreme ne koristite, ali vas za to vezuju određene uspomene. Rešite problem i od tog starog materijala napravite novu torbu za laptop.

Pored materijala, potreban vam je kaiš dužine do 75 centimetara, veliko dugme, igla i konac za vez.

Koraci do savršene torbe

Isceite traku od materijala i služite se dimenzijama laptopa. Laptop pokrijte, a materijal namestite onako kako biste želeli da izgleda torba, zatim isecite. Kraj kaiša na kom se nalaze rupice presavijte, a zatim pomoću dugmeta prošijte prvu i četvrtu rupu, kako biste napravili omču za ručku.

Počnite prošivanjem ivice materijala kosim šavom dužinom gornjeg dela torbice. Pazite na formu i liniju materijala. Nakon završenog gornjeg dela, lagano spustite deo s kaišem na donji deo, pa nastavite sa šivenjem.

Kada prošijete sve ivice, odsecite višak kaiša. Zatim, kosim šavom prošijte kaiš unazad. Na ovaj način dobićete ukršteni šav, koji će sjajno izgledati na vašoj torbi, a ujedno će je i ojačati.

Na kraju zašijte dugme na sredini “poklopca” torbe. Torbu dalje možete ukrašavati po želji.

09/05/2018 13:22

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments