Trend eko-mode

07/11/2020 09:47

Trend eko-mode

Na svu sreću i modu polako obuzima ekološka svest i svest o broju siromašnih i gladnih u svetu. Ovaj trend eko mode i mode koja pomaže i podstiče siromašna društva, jednom rečju „humane mode“, počeo je i pre pandemije kovida, a globalno širenje virusa nam je dalo još više vremena za razmišljanje, zaledilo nas u vremenu i od nas pored svih strahota i mana koje nam je virus doneo, napravila u neku ruku bolje i svesnije ljude.

Dobar razlog zašto kupiti mofni dodatak sa potpisom Vivijen Vestvud

Britanska dizajnerka i poznata aktivistkinja Vivijen Vestvud slavi desetogodišnjicu svog projekta „Made in Kenya“. ovaj projekat posvećen je stvaranju i jačanju društvenih organizacija zemalja u razvoju, posebno u modnom sektoru. Ove godine se projekat „Made in Kenya“ udružuje sa organizacijom koja radi na saradnji afričkih zanatlija i luksuznih marki „Artisan Fashion“. Projekat je usmeren da od siromašne četvrti Kibere do Nepala, Malija i sad Kenije, pruži održiv i stabilan rad kao i dobrotvorni rad. Ove godine Vivijan Vestvud u sklopu projekta lansira ekskluzivnu kolekciju tote torbi i šešira u živopisnoj crvenoj boji sa natpisom „Mirror the World“.

Nove veganske patike

Nakon popularnih veganskih patika Adidas, Le Coq Sportif i Veja, na scenu koja brine o održivom razvoju ušao je i ovi francuski brend Supergreen. Nakon velikog uspeha sa prvom linijom cipela od kukuruznih vlakana i sokova drveća, ovaj brend nastavlja svoje zeleno putovanje. Sa ciljem stvaranja održivog tržišta bez nepotrebne prekomerne proizvodnje. Supergreen je najavio lansiranje linije unisex veganskih patika stvorenih kao pandan brzoj modi.

07/11/2020 09:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments