Na aukciji prodata najskuplja torba na svetu!

04/06/2016 09:13

Na aukciji prodata najskuplja torba na svetu!

Moda i stil neretko idu pod ruku sa skupocenim komadima odeće ili nakita, a u ovom slučaju – čitavo bogatstvo je bilo potrebno samo za jednu torbu!

Dobre cipele, torba, kaput i slično – vredni su odvajanja malo više novca, a da li je potrebno odvojiti 300.000 dolara samo za jednu torbu? Pa ako ste želeli neku zaista posebnu, onda jeste!

Naime, najskuplja torba na svetu napravljena je od kože krokodila sa Himalaja i dijamanata, a prodata je na aukciji u Hong Kongu za više od 300.000 dolara.

Na aukciji u Hong Kongu, kojom je obeležena trideseta godišnjica azijskog predstavništva kuće Kristi, prodata je Birkin tašna, proizvođača Ermes, od kože retke vrste krokodila i kopčom od zlata ukrašenom dijamantima.

Nakon što je cena prešla iznos od 300.000 dolara, ova tašna je postala najskuplja na svetu.

Potpredsednik aukcijske kuće Kristi, Metju Rubinger, rekao je da je torba sada vlasništvo privatnog kolekcionara, ali nije mogao da otkrije ko je kupac niti odakle je.

Tašna je napravljena po standardnom kroju Birkin tašni, sašivena je od kože retkog sivkastog krokodila sa Himalaja, kopča za zatvaranje je od kvalitetnog belog zlata, a ukrašena je desetokaratnim dijamantima. Predstavnici Kristija je nazivaju “remek delom”.

Rubinger je objasnio da tašna, zbog upotrebljenih dragocenih materijala, predstavlja “kolekcionarski eksponat” i dodao da kompanija Ermes proizvodi godišnje jednu ili dve tašne od ove kože, ali bez dragog kamenja i plemenitih metala.

04/06/2016 09:13

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments