Najbolji trikovi za skidanje tvrdokornih fleka

14/08/2017 16:42

Najbolji trikovi za skidanje tvrdokornih fleka

Ukoliko ste isflekali omiljeni komad odeće i ne znate kako da skinete tvrdokornu mrlju, ne očajavajte! U nastavku pogledajte savete kako da uklonite mrlje bez odnošenja odeće na hemijsko pranje.

Fleke od ulja na kožnoj torbi skinućete uz pomoć bebi pudera. Na fleku nanesite puder i ostavite da odstoji preko noći. Ukoliko se fleka ne skine, ponovite postupak.

Masne mrlje na odeći možete lako da uklonite uz pomoć deterdženta za sudove. Nekoliko kapljica nanesite na fleku i ostavite da odstoji, a zatim ubacite u veš mašinu.

Fleke od šminke uklonićete uz pomoć pene ili kreme za brijanje, a mrlju od karmina lako ćete skinuti lakom za kosu.

Prljavštinu sa cipela od prevrnute kože uklonićete parčetom hleba. Nežno istrljajte cipele hlebom i fleke će se skinuti.
Mokre fleke sa kožnih cipela skinućete sirćetom. U činiju hladne vode sipajte nekoliko kapi sirćeta i tom smesom operite cipele.

Slučajno ste naprskali parfem na svilenu košulju? Na sunđer stavite nekoliko kapi alkohola i nežno istrljajte fleku.

Omiljena majica uništena je flekama od znoja? Pomešajte kašiku sode bikarbone sa jednim izmrvljenim aspirinom i toplom vodom, dok ne dobijete pastu. Nanesite smesu na fleku i ostavite da odstoji 20 minuta, a zatim ručno ili u mašini za veš operite majicu.

Žute fleke od dezodorasa ukonićete ukoliko odeću, pre pranja, potopite u sok od limuna.

14/08/2017 16:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments