Kako skinuti mrlje od šminke?

31/05/2016 13:28

Kako skinuti mrlje od šminke?

Žene koje se šminkaju svakog dana znaju kakav je problem kada šminka (kad-tad) završi i na garderobi, a ne samo na licu. Međutim, postoje jednostavna rešenja za ove nezgode.

Nepodnošljive mrlje nastale od maskare, karmina, ajlajnera, pudera i senke mogu biti noćna mora ako se nađu na tepihu, fotelji, ogledalu ili negde drugo – samo zato što se ne mogu tek tako obisati – ali zahvaljujući ovim trikovima i to će biti veoma lako.

karmini

Kako skinuti fleke od karmina?

Fleke od karmina na odeći poprskajte lakom za kosu i ostavite da to odstoji 10-tak minuta. Nakon toga, tkaninu protrljajte sunđerčićem i operite u mašini za veš. Ako ste napravili mrlju od masnijeg ruža za usne – koristite bebi puder, kredu ili sodu bikarbonu, jer će ovi sastojci izvući masnoću sa odeće.

Šta sa flekama od krejona?

Olovka za oči ili usne je nešto što veliki broj žena koristi prilikom svakog šminkanja. Često je slične teksture kao i karmin, pa se zato može koristiti isti princip prilikom odklanjanja fleka. A šta ako vam neko ostavi poruku na ogledalu? Nemojte odmah posezati za sredstvom za čišćenje stakla, nego prvo probajte sa solju. Na ovaj način možete očistiti i tragove karmina na čašama.

maskara

Mrlje od vodootporne maskare

Sama pomisao na fleke od vodootporne maskare može biti užasavajuća, ali šta raditi kada ova šminka završi tamo gde ne treba? Tada je vreme za korišćenje preparata za skidanje šminke koji u sebi ne sadrži ulje – i jednostavno istrljati uflekano mesto.

Kako ukloniti tragove tečnog pudera?

Verovatno su mrlje od tečnog pudera najčešće, kada je šminka u pitanju. Puder na odeći može da završi i prilikom šminkanja i presvlačenja i skidanja garderobe. Međutim, to nije ništ strašno. Fleke od pudera se najlakše skidaju penom za brijanje ili šamponom za kosu. Dovoljno je ostaviti penu (za brijanje ili od šampona) da odstoji na umazanom mestu i kasnije oprati.

31/05/2016 13:28

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments