Mejkap greške zbog kojih izgledamo starije

01/03/2018 09:34

Mejkap greške zbog kojih izgledamo starije

Šminka i te kako može da promeni izgled, a izborom pravih nijansi, možemo da izgledamo i do 10 godina starije. Ipak, pogrešan izbor nas čini mnogo starijim. U nastavku pogledajte u čemu grešite.

Pored toga što šminkom možemo da učinimo oči i usne većim, lice izduženijim i nos kraćim, mejkapom utičemo i na to da celokupno izgledamo mlađe. Ipak, nekim greškama dodajemo godine našem licu, a u nastavku saznajte koje su to greške u pitanju.

Greške pri šminkanju

  1. Taman karmin– tamnije nijanse karmina čine usne manjima, a nas starijima. S druge strane, svetle boje i sjaj za usne pokazuju svu lepotu usana i čine nas mnogo svežijim.
  2. Pogrešna boja podloge– Puder i podloga pre pudera mora da se slaže sa našom prirodnom bojom kože. Tamnije ili pak svetlije nijanse nego što je ostatak tela deluju neprirodno, a ne mladalački i sjajno. Kada birate puder, isprobajte nijanse na koži ruke i izaberite onu najpribližniju boji kože.
  3. Ne zaboravite na obrve– već nekoliko sezona, šminkanje obrva je sastavni deo mejkap rutine. Ipak, i tada, obratite pažnju na boju svojih obrva i ne preterujte u promeni nijanse. Tamne obrve deluju napadno i čine nas starijim. Takođe, obratite pažnju da šminkanjem pratite prirodni oblik obrva.
  4. Rumenilo– Ukoliko rumenilo nanesete samo na obraze, delovaće neprirodno. Zato, rumenilo nanesite duž cele jagodične kosti, ali u skladu sa bojom kože i nemojte preterivati.
  5. Donji kapak– Kada nanosite alajner ili pak kreon, ne uokvirujte oči i ne nanosite tamne nijanse na donje kapke, jer ćete delovati izveštačeno i naravno starije.
  6. Konturisanje– Danas, konturisanje je takođe veoma važan deo mejkap rutine, ali nemojte u tome preterivati i ne dozvolite da konturisanje bude preočigledno.
  7. Puder u prahu– Nanošenjem pudera u prahu na kraju šminkanja uklanjate i prirodni mladalački sjaj kože. Ukoliko pak ne želite da se odreknete pudera u prahu, nanosite ga samo na nos i bradu, a izbegavajte kožu oko očiju, jer će naglasiti bore.
01/03/2018 09:34

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments