Elegantno i poslovno – idealna kombinacija!

25/06/2016 09:47

Elegantno i poslovno – idealna kombinacija!

Poslovno okruženje postavlja i određena pravila kada je oblačenje u pitanju. Iako radno mesto nije modna pista, ipak ima mesta za elegantno oblačenje.

Ukoliko radite u kancelariji, okruženi ljudima i u konstantnoj interakciji sa klijentima – potrebno je da izgledate što lepše, ali i što poslovnije. Ove dve kategorije odevanja ne moraju jedna drugu da isključuju.

Elegantna poslovna odeća

Elegancija se može definisati na više načina, ali ona uglavnom podrazumeva komade odeće koji nisu za svakodnevno oblačenje, odnosno za sve prilike. Posao, međutim, može biti adekvatno mesto na koje ćete obući nešto elegantno – ali ne isto što i na neku proslavu ili romantičnu večeru (naravno!).

Elegantni komadi odeće mogu biti haljine, suknje, pantalone, bluze i košulje, sakoi i blejzeri – u zavisnosti od kroja i materijala od kog su napravljeni.

pantalone

Za ljubitelje pantalona – letnja sezona bi mogla da bude u znaku širokih, laganih i lepršavih pantalona, koje se odlično uklapaju sa tankom košuljom ili bluzom.

Ukoliko više volite suknje ili haljine – najbolje bi bilo da odaberete kroj koji ide do kolena (malo iznad ili ispod – u zavisnosti od toga šta vam bolje stoji) i koja nije previše uz telo.

Uz suknju, kao i pantalone, odlično će se uklopiti neka bluzica koja će dopuniti vaš izgled.

suknje haljina

Poslovne nijanse

Nakon odabira modela, potrebno je znati i koje su boje poželjne na poslu – kako biste izgledali što profesionalni noseći elegantne komade odeće.

Neutralne i pastelne nijanse su odlične jer ne privlače previše pažnje i prilikom sastanka – nećete pažnju skretati svojom odevnom kombinacijom, nego svojim znanjem i umećem u poslu.

25/06/2016 09:47

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments