Uticaj pop kulture na najnovijim izdanjima sa modnih pisti

15/03/2016 13:14

Uticaj pop kulture na najnovijim izdanjima sa modnih pisti

Koliko god se svet mode ponekad činio površnim i isključivo fokusiranim na luksuz, kolekcije koje se prikazuju na nedeljama mode širom sveta kreiraju ljudi koji su inspirisani detaljima koji sačinjavaju i našu svakodnevnicu.

Bilo da je to omaž kultnoj ikoni ili prisvajanje estetike omiljenog lika iz serije, brojni uticaji pop kulture se mogu uočiti na svakoj reviji, pa tako i na revijama kolekcija za jesen 2016. godine.

Mark Džejkobs

kolekcija inspirisana kultnim filmom “Bitlđus”

bitldjus-mark

Muza dizajnera Marka Džejkobsa za ovu kolekciju bila Vinona Rajder u ulozi tinejdžerke Lidije Dic, pripadnice gotičke subkulture.

Barberi

odavanje počasti Dejvidu Bouviju

burberi-dejvid bouvi

Mnoge revije ove sezone inspirisane su estetikom pop ikone Dejvida Bouvija, međutim, engleski modni brend Burberi se odlučio za suptilniju varijantu, kanališući eru Zigija Stardasta kroz šminku u vidu naslikanih svetlucavih suza od šljokica.

Dolče end Gabana 

u svetu bajki sa Diznijevim princezama

D&G-Dizni

Čuveni dizajnerski duo iz Italije zamenio je Siciliju za svet fantazije, te je načinio Snežanu, Pepeljugu i Arijel svojim novim muzama za ovu kolekciju.

Fenti x Puma

sportsko izdanje “Porodice Adams”

puma-Adams

Saradnja pevačice Rijane i robne marke Puma rezultovala je u inovativnom spoju mračnog stila Mortiše Adams sa sportskim stilom.

Luj Viton

akcija inspirisana Larom Kroft

LV-Lara Kroft

Omiljena akciona heroina našla se u najnovijoj kolekciji brenda Luj Viton, podsećajući nas da su jake super-žene uvek u trendu.     

15/03/2016 13:14

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments