Sve tajne farbanja kose

04/05/2016 11:32

Sve tajne farbanja kose

Farbanje kose je jedan od omiljenih načina mnogih žena da promene svoju frizuru i unesu malo svežine u svoj izgled.

Naravno, svima je poznato da farbanje kose može da ošteti ne samo dlaku, nego i njen koren i teme glave. Zato je važno znati – koliko često i kako farbati kosu kako biste je sačuvali.

Koliko često treba farbati kosu?

girl-924868_1280

Odgovor na ovo pitanje može da bude individualan – zavisi od toga šta želite farbom da pokrijete i da li je vaša kosa seda, da li želite da je posvetlite, potamnite ili nešto slično.

Farbanje sede kose

Ukoliko imate potrebu da pokrivate farbom sedu kosu, najbolje bi bilo da to radite na svake tri nedelje. Toliko je potrebno da počne da se nazire izrastak, a ako je kosa samo proseda – toliko je vremena dovoljno da prođe da se farba i malo ispere – zbog čega mogu izbiti sede vlasi.

Kako posvetliti kosu?

Jedan do većih problema sa kosom može nastati kada želite da iz tamne, prirodne boje kose pređete u neku znatno svetliju. S obzirom da magija ne postoji – a da farba može da uništi kosu – veoma je važno da ovo radite postepeno.

woman-1281830_640

S obzirom na to da je ovo najradikalnija metoda farbanja potrebno je napraviti plan i postepeno doći do željene boje, koju je kasnije lako održavati. Za početak – najbolje bi bilo da izvučete pramenove u boji sličnoj onoj kojoj težite.

Ostatak kose vremenom farbajte u sve svetliju boju i na taj način ćete u jednom momentu doći do željene boje.
Ako želite ovakvu drastičnu promenu – važno je da češće posećujete frizera i da naizmenično ili zajedno farbate i pramenove i ostatak kose.

Održavanje jedne boje kose

boje kose 2

Na isti način održavajte boju, bez obzira na to koliko intenzivnu želite da imate

Ukoliko se farbate uvek u istu nijansu – beu obzira na to koliko je ona drugačija od vaše prirodne boje – dovoljno je da kosu farbate jednom u četiri nedelje. To je dovoljan vremenski period da se kosa malo oporavi od prethodnog farbanja, a i još se neće toliko videti izrastak (ako vam kosa raste malo brže).

Održavanje pramenova

Ukoliko ne želite da farbate celu kosu, nego ste se odlučili samo za farbanje pramenova – za održavanje je dovoljno da frizera posećujete jednom u mesec dana ili jednom u dva meseca ukoliko su vam pramenoci manje izraženi, odnosno ako su sličniji vašoj prirodnoj boji kose.

04/05/2016 11:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments