Oštećeno umetničko delo od milion dolara – zbog selfija!

09/03/2017 14:27

Oštećeno umetničko delo od milion dolara – zbog selfija!

Trend selfi fotografisanja do sada je doveo do različitih čudnih, pa čak i opasnih situacija, pa je tako zabeležena još jedna neobična situacija u nizu.

Naime, u muzeju Alison Pek desila se nezgoda upravo dok je jedan od posetilaca pokušao da napravi što bolji selfi – kada je oštetio umetničko delo vredno milion dolara.

Oštećeno umetničko delo je instalacija umetnice Jajoi Kusame pod nazivom “Beskonačna soba ogledala – Sva moja beskrajna ljubav prema bundevama”. Ova instalacija predstavljena je kao prostorija obložena ogledalima u kojoj se u polumraku nalaze crno-žute ručno oslikane bundeve.

umetnicko delo bundeve ogledala

Iako je u pitanju veoma vredno umetničko delo, verovatno se nikada neće saznati kada se ovo oštećenje desilo – jer svi posetioci imaju priliku da u prostoriju sa bundevama uđu na 30 sekundi – bez obezbeđenja, zatvoreni i sami.

Oštećena bundeva je samo jedan aspekt ove velike instalacije Jajoi Kusame, ali je i ona kao samostalno umetničko delo vredno oko 800.000 dolara, kako je procenjeno na aukciji 2015. godine.

09/03/2017 14:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments