Brada kao simbol muževnosti

17/02/2021 11:30

Brada kao simbol muževnosti

Brada je već nekoliko sezona omiljeni modni detalj muškaraca. I shodno tome, bradu, kao i frizuru, treba prilagoditi obliku lica, bez obzira na to koji su aktuelni trendovi. Ankete su pokazale da je mlada brada od svega tri dana pravi “mamac” za žene. Nije reč o bradi kao takvoj već u pomalo buntovničkom i vrlo ležernom izgledu muškarca, Dok, s druge strane, muškarcima brada uliva samopouzdanje.

Četvrtasto lice

Devid Bekam jedan je od poznatih muškaraca koji imaju ovakav oblik lica, te teži obliku brade koji njegovo lice vizuelno čini zaobljenim. To se postiže, tako što se, posebno u području obraza, pusti da raste brada nekoliko sedmica, a zatim makazama skrati do željene dužine. Preporučuje se da, bar za početak, taj posao uradi profesionalac.

Duguljasto lice

U ovom slučaju bi brada trebala da vizuelno skrati, te stvori privid ovalnog lica. Dovoljno je pustiti bradu da raste sedam dana, a zatim se brijati svakih nekoliko dana kako bi se održavala urednost. Poznati muškarac s ovim oblikom lica je Tom Ford.

Okruglo lice

Za muškarce s ovim oblikom lica su idealne stilizovane brade. Izbegavati naglašene zaliske, odnosno težiti oštrim linijama. Ključ za ovaj izgled je da veći deo lica bude glatko izbrijan, a najbolji primer je Kanye West.

Trouglasto lice

Muškarci s ovakvim oblikom lica imaju naglašenu vilicu, a najbolji izbor je stil Ryana Goslinga. Reč je o malo razbarušenoj bradi, koja se lako održava, a sve što treba uraditi jeste pustiti je da raste i sa spoljne strane održavati linije uz obraze.

Oblik kruške

Predstavnik ovog oblika je glumac Danea Cooka. Kod ovog stila treba pustiti bradu da raste između dve sedmice i mesec dana, zavisno od toga kojom brzinom raste dlaka. Preporučuje se da zalisci budu malo deblji.

Nega i održavanje

Brada i brkovi stalno rastu i bez obzira na to koliko se lepo i precizno ošiša ili impresivno oblikuje, to će trajati neko vreme. Uopšteno pravilo je da kraće brade i brkove treba skraćivati češće od dugih. Jednostavno, zato što je dodatnih 1 mm rasta kod njih uočljiviji. Za dužu bradu moglo bi biti dovoljno jednom do dvaput nedeljno. Čistoća je jako važna i nije dovoljno samo vodom oprati bradu i brkove. Preporučuje se da se izgled i miris održava šamponiranjem pod tušem uz dodatak regeneratora, ako su dlačice grube.

Ponašajte se kao bradonja

Ponosno nosite svoju bradu i/ili brkove. Kako bi se što manje prljali i mastili, ne bi trebalo često imati prste na licu. Skraćujte dlačice oko usana i nakon svakog jela ukloniti ostatke hrane i pića.

Pravilno češljanje

Većina muškaraca će se možda iznenaditi, ali postoji način kako češljati bradu svaki dan. Kada je već prošla faza rasta i preguran je proces iritacije i češanja, vreme je za češljanje. Početi češljati bradu odozdo prema gore i ka spolja. Ovaj proces bi započeti od vrata prema obrazima i bradi. Češljajući na ovaj način razdvojiće se dlake brade i ona će izgledati punije. Zatim, češljati bradu odozgo prema dole i ne zaboraviti očešljati i brkove u stranu, od usta.

Da bi brada izgledala punije, svaka dlaka na njoj mora biti u savršenoj liniji sa licem. Češljanje svaki dan, predstavlja trening za dlake, kako bi rasle u različitim smerovima.

Proizvodi

Ova dva preparata nisu isto! Balzam za bradu je krema izrađena mešanjem, zagrevanjem i hlađenjem sredstava za hidrataciju i učvršćivača. Ulje za bradu je hidratantno ulje i regenerator koji se ne ispira, dobijen mešanjem biljnih ulja sa eteričnim ili, u nekim slučajevima, mirisnim uljima.

Ulje za bradu je sredstvo za hidrataciju, lagano je za uporabu i regenerator je, koji se ne isprire, a dolazi u bočici ili pumpici. Kvalitetna ulja za bradu je još i omekšavaju, smanjuju svrab i pomažu rastu dlake. Savetuje se upotreba ulja na bazi jojobe, ricinusa ili argana.

Balzam za bradu je sredstvo za oblikovanje. Dobar balzam trebao bi da vlaži bradu, ali i učvrsti kako bi delovala gušće. Treba izbegavati balzame koji sadrže vazelin. Odlični su oni sa prirodnim učvršćivačima kao što su karite maslac, pčelinji vosak ili lanolin. Ovi sastojci su prirodni i prijatniji su za kožu.

Pena za bradu je revolucionarni proizvod, a formulisana je da omekša bradu i kožu ispod brade. Smanjuje iritaciju i perutanje kože, podstiče rast i gustoću brade, sprečava pucanje dlake brade i uklanja mirise. Pena se nanosi ravnomerno na bradu i bilo bi idealno kada bi se fenom i četkom oblikovala u željeni stil.

 

pročitajte još i koje plaćao namet na simbol muževnosti:

Rusi plaćali porez na bradu?

 

 

 

17/02/2021 11:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments