Na prodaju usamljeno ostrvo u Škotskoj

31/07/2017 14:03

Na prodaju usamljeno ostrvo u Škotskoj

Nedaleko od jugozapadne obale Škotske nalazi se ostrvo za koje bi mogli rekli da izgleda kao iz snova. Upravo je ono sad na prodaju – ako ste zainteresovani!

Sa svetionikom iz 19. veka i netaknutom prirodom, ovo ostrvo se prostire na 117.359 kvadratnih metara. Na njemu se nalazi i koliba sa šest spavaćih soba koja bi naravno bila na raspolaganju onome ko kupi ostrvo po ceni od “samo” 363.000 evra.

little ross ostrvo

Međutim, ono što bi možda moglo da odbije potencijalne kupce ovog ostrva, koje nosi naziv Litl Ros, upravo je čudna i po malo strašna istorija. Naime, 1960. godine dvoje turista koji su posetili ovo ostrvo pronašlo je beživotno telo tadašnjeg čuvara svetionika, a njegov kolaga, koji je trebalo da bude obešen zbog ubistva, dobio je doživotnu robiju.

Dobra strana života na ovom ostrvu (pored toga što nećete imati dosadne komšije) jeste to što je eletrična energija obezbeđena zahvaljujući vetroturbinama i solarnim panelima koji se tu nalaze.

Takođe, u goste vam ne može doći baš svako jer je ostrvo dostupno samo ukoliko koristite čamce ili helikopter za prevoz.

31/07/2017 14:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments