Trilogija i novi 00 agenti

09/11/2021 13:27

Trilogija i novi 00 agenti

Ko će biti sledeći Džejms Bond? Nakon poslednjeg filma 007 u kojem je ulogu čuvenog špijuna glumio Danijel Krejg, „Nema vremena za umiranje“, budućnost franšize je upravo dobila svoje prve detalje, a sve počinje nestankom Džejmsa Bonda, za kojeg se pretpostavlja da je mrtav.

Ovog meseca je najavljeno da će nova kolekcija avantura Džejmsa Bonda stići na police u narednim godinama. U ovim putešestvijama, nova grupa 00 agenata biće predstavljena svetu, a sve je to zato što je sam Bond „nestao“.

Zvanični nalog Jana Fleminga na Fejsbuku otkrio je da će nova trilogija knjiga opisati prve priče u književnom univerzumu Džejmsa Bonda bez naslovnog heroja.

Sam 007 je nestao, „verovatno zarobljen – ili čak ubijen“, ali se više ne radi o njemu. Sve se vrti oko nove garniture superšpijuna.

Na Flemingovom nalogu stoji: „Džejms Bond je nestao. Upoznajte nove Double O agente u #DoubleO trilogiji Kim Šervud, novoj seriji koja će širom otvoriti svet Džejmsa Bonda Jana Fleminga.

Trilogija će započeti prvim romanom, Double O, dok ostala dva nastavka još nisu dobila naslove.

Autorka Kim Šervud otkrila je da će nadolazeće knjige biti pune „hrabrih, brzih, seksi“ špijunskih priča, koje će sigurno razbiti postojeće kalupe.

Ona je nedavno rekla: „Džejms Bond je jedna od trajnih ljubavi mog života od kada sam prvi put gledala Pirsa Brosnana u ’Zlatnom oku’“.

Šervud je dodala: „Retko se ostvaruju snovi i zahvalna sam porodici Fleming na ovoj neverovatnoj prilici. Počastvovana sam što sam prvi romanopisac koji je proširio Bond univerzum kroz Double 0 sektor, unoseći novi život u stare favorite i pridružujući sveže likove kanonu“.

Američka izdavačka kompanija David Highfill, saopštila je da je Šervud „uspela u naizgled nemogućem zadatku, da napiše novi roman o Bondu koji istovremeno poštuje Flemingovu originalnu genijalnost, a opet unosi moderno osveženje“.

Obožavaoci franšize su tražili bilo kakve vesti o sledećem koraku kinematografske franšize nakon što je Denijel Krejg najavio da će se povući nakon „Nema vremena za umiranje“. U ovom trenutku, identitet sledećeg glumca Džejmsa Bonda ostaje misterija. Uprkos tome, brojne holivudske zvezde prednjače u tekućim opkladama.

Ladbrokes je nedavno dodelio prvo mesto zvezdi „Igre prestola“ i „Večnih“, Ričardu Medenu. Iako Meden ima neverovatnih 7/2 šansi za preuzimanje uloge, to mu još uvek nije zagarantovano.

Odmah iza njega je Venom heroj Tom Hardi, s 4/1, kao i Netflixova zvezda Tom Hoper, s istom kvotom.

Neočekivani novajlija u klađenju je niko drugi do Džejmi Bel.

Novajlija ima neverovatnih 8/1, kao i njegov rival, Džejms Norton, koji je bio prethodni favorit.

Aleks Apati iz Ladbrokesa je prokomentarisao: „ Za Bilija Eliota bi uloga Bonda označila pravu promenu u karijeri, baš kao i za Džejmija Bela, čije su šanse da zameni Denijela Krejga ove nedelje pale na samo 8/1.

09/11/2021 13:27

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments