Treći Festival “Svi smo mi čitaoci”

15/04/2015 11:50

Treći Festival “Svi smo mi čitaoci”

Festival knjige “Svi smo mi čitaoci” biće održan po treći put od 17. do 25. aprila na Svetosavskom platou u Beogradu.

Ovom manifestacijom biće obeležen Svetski dan knjige, a na Festivalu će učestovovati Udruženje izdavača i knjižara Srbije.

Izlagači na Festivalu knjige posetiocima će ponuditi knjige po mnogo povoljnijim cenama. Pored izloženih knjiga, organizatori planiraju i poseban kulturni program, kao i različite akcije.

Svoja izdanja predstaviće 12 izdavačkih kuća: Vulkan, Laguna, Kreativni centar, Evro Đunti, Oksford centar, Klet, Pčelica, Partenon, Albatros plus, RTS izdavaštvo, Novosti, Hrišćanska misao, Sezam buk, Mali princ, Kairos, JRJ, Hema-Kheja-Neje, Otvorena knjiga i Marso.

Festival knjige otvoriće “Beogradski čitač” i književnik Uroš Petrović.

“Beogradski čitač” predstavlja kulturološki projekat koji za početni cilj ima postavljanje bronzane skulpture posvećene knjizi i afirmaciji čitanja, što je ujedno i autorski rad studenata vajarastva FPU, koja će se nalaziti u užem centru Beograda, sa ciljem da podseća na važnu ulogu knjige i prosvetiteljstva.

Za realizaciju skulpture “Beogradski čitač” novac će skupiti prodavanjem knjiga na štandu “Beogradskog čitača” gde će posetioci sami određivati cenu knjige koju žele da kupe, a koje su poklon različitih izdavačkih kuća.

Na otvaranju trećeg Festivala knjige “Svi smo mi čitaoci”, posetiocima će se obratiti predstavnik organizatora Vuk Vukićević, inicijatorke projekta “Beogradski čitač” Tanja Šikić i Gordana Vlajić, mentor vajarskog odseka FPU Dragoljub Dimitrijević i pisac Uroš Petrović. Specijalni gosti na otvaranju biće umetnik Toma Kuruzović i muzički sastav “Duo Gitarinet”.

Izvor: B92

15/04/2015 11:50

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments