Kreativne radionice za decu u Galeriji Matice srpske

27/02/2015 10:30

Kreativne radionice za decu u Galeriji Matice srpske

U Galeriji Matice srpske održava se edukativni program Oseti umetnost u okviru kojeg su organizovane i kreativne radionice za decu. Radionice se održavaju svake subote od 11 do 12:30 časova.

Ovaj program su osmislili i realizovali kustosi-edukatori, stručni saradnici iz oblasti pedagogije i studenti pedagogije sa Odseka za pedagogiju Filozofskog fakulteta u Novom Sadu. Radionice su namenjene deci od 5 do 11 godina.

Ulaznica je 150 dinara.

U toku februara, tema radionica bile su slike pejzaža i različitih mesta koje se nalaze u kolekciji Galerije Matice srpske.

Cilj je da deca ožive svoju maštu gledajući prikazane predele, da razgovaraju o tome kakvi zvuci bi se mogli čuti u predelima sa slika, kakvi mirisi bi se mogli osetiti i kakva je atmosfera na slikama.

Gledajući slike, deca mogu da pričaju o doživljajima koje su imali kada su se našli na nekom predelu sličnom onom na slici, ali i da nauče nešto novo o potpuno nepoznatim pejzažima.

Osim učestvovanja u razgovoru o slikama i temama koje se na njima nalaze, mališani će praviti i ukrasne flaše i teglice sa vojvođanskim motivima.

Izvor: RTV

27/02/2015 10:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments