Uskoro pilot projekat E-dnevnik za pojedine škole

17/07/2017 12:03

Uskoro pilot projekat E-dnevnik za pojedine škole

Škole koje zadovoljavaju određene kriterijume od 1. septembra biće deo pilot projekta E-dnevnik koji je planiran za školsku 2017/2018. godinu.

Da bi bila deo projekta E-dnevnik potrebno je da škola poseduje tehničku opremljenost, ali i zainteresovanost zaposlenih, a nastavnici iz škola koje budu deo projekta dobiće besplatnu obuku.

E-dnevnik je urađen kao internet portal, a pored običnog internet pregledača zahteva i poseban softver i može se koristiti na bilo kom računaru koji je povezan na AMRES mrežu.

Prednost E-dnevnika na kom radi Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u odnosu na slična rešenja na tržištu je u tome što se podaci unose samo u e-dnevnik, dok ostali modeli podrazumevaju dupli unos podataka – na papirni i e-dnevnik.

Roditelji će moći kad god požele da pristupe podacima iz E-dnevnika, naravno samo za svoje dete. Svi podaci imaju najviši nivo zaštite podataka i čuvaju se na serveru u Srbiji.

Nastavnici će u E-dnevniku moći da vide samo ocene iz svog predmeta, a E-dnevnik sam jednom dnevno pravi izveštaje o svakom detetu koji će biti zaštićeni i pravo prisupa izveštajima imaće samo roditelji uz odgovarajuću lozinku.

E-dnevnik ima i sistem obaveštavanja roditelja o izostancima dece, tako da roditelji čije je dete izostalo prethodnog dana dobijaju mail sa informacijom sa kog časa je dete izostalo.

Kada sistem bude u potpunosti operativan jednom dnevno će slati SMS poruke roditeljima u kome će se nalaziti ocene, izostanci (opravdani, neopravdani i neregulisani, napomene i pohvale).

Postoji i aplikacija E-dnevnik za učenika koja omogućava učenicima pregled svojih ocena, beleški, izostanaka, lektira te raspored pisanih zadataka, koji su upisali nastavnici u e-dnevnik.

17/07/2017 12:03

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments