Uskoro pravdanje izostanaka u školi – preko sajta!

23/11/2016 16:42

Uskoro pravdanje izostanaka u školi – preko sajta!

Sa ciljem da se smanji vreme čekanja ispred šaltera preko portala eUprava uskoro će se obavljati različiti administrativni poslovi.

Za sada je moguće online prijavljivanje novorođenčadi, zamena starih zdravstvenih knjižica, a građani Srbije će uskoro (od naredne godine) moći preko eUprave da od kuće plaćaju porez, vade uvedenja da su služili vojsku, da registruju vozilo, ali i da svojoj deci pravdaju izostanak iz škole.

Direktor Direkcije za elektronsku upravu Dušan Stojanović je rekao da bi eUprava trebalo da uspostavi još nekoliko servisa – kao što je plaćanje platnim kartivcama na tom portalu i slično – kako bi se još lakše obavljali različiti administrativni poslovi.

Portalu eUprave mogu pristupiti samo punoletni građani Srbije, čime bi trebalo da je smanjena mogućnost zloupotrebe, pogotovo za pravdanje izostanka dece iz škole.

U poslednjih 11 meseci broj aktivnih korisnika portala eUprave je utrostručen i sada broj 30.000 punolednih građana Srbije koji ga koriste za različite potrebe.

23/11/2016 16:42

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments