Novi Sad: Radionice “Ni superheroji ni jadni invalidi”

14/09/2016 09:29

Novi Sad: Radionice “Ni superheroji ni jadni invalidi”

Deo pratećeg programa 14. filmskog festivala “Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film” biće radionice pod nazivom “Ni superheroji ni jadni invalidi”.

Radionice će se održavati u Kulturnom centru Novog Sada 19. i 20. septembra, a namenjene su svima koji se bave medijima, filmom, pisanjem, ali i pojedincima koji su zainteresovani za društveno angažovanje u cilju poboljšanja položaja osoba sa invaliditetom.

Polaznici i polaznice kursa imaće priliku da saznaju više o stereotipima i predrasudama o osobama sa invaliditetom u medijima, filmu i knjigama, a nakon toga će zajedno sa edukatorima dekonstruisati primere iz prakse.

Cilj radionica je da se pruže konkretne smernice o tome kako bi trebalo da osobe sa invaliditetom budu predstavljene u javnom prostoru.

Početak radionica zakazan je za 11 časova, a program je besplatan.

Svi zainteresovani mogu da se prijave slanjem mejla na adresu [email protected]. U prijavi je potrebno navesti ime i prezime, broj telefona i zanimanje, a za studente ime fakulteta.

Međunarodni filmski festival Uhvati sa mnom ovaj dan/Uhvati film ove godine održava se od 19. do 25. septembra u Kulturnom centru Novog Sada i obuhvata projekcije filmova i prateći program na temu invalidnosti.

Organizator je KAO Parnas, a su podržalali Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije, Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama i ERSTE banka.

14/09/2016 09:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments