Počinje “Tesla fest” u Novom Sadu

12/10/2015 09:48

Počinje “Tesla fest” u Novom Sadu

Svečano otvaranje festivala inovacija “Tesla fest”, koji se održava 29-ti put u Novom Sadu, zakazano je za 12. oktobar 2015. godine u 15 časova na prvom spratu JP “Sportski i poslovni centar Vojvodina” (SPENS).

Na festivalu će učestvovati više od 120 izlagača, pronalazača, mladih talenata, istraživača, škola, instituta, fakulteta i preduzetnika iz zemlje i inostranstva, sa oko 400 inovacija, pronalazaka i radova.

“Tesla fest” se održava od 12. do 15. oktoba, a osim učesnika iz Srbije, biće i gostiju iz Rusije, Kine, Bugarske, Hrvatske, Republike Srpske i Švajcarske.

U okviru programa biće i nekoliko izložbi:

  • izložba pronalazaka, novih proizvoda i tehnologija
  • izložba industrijskog dizajna, žigova, oznaka geografskog porekla i robnih marki
  • izložba Muzeja “Nikola Tesla”
  • izložba o Mihajlu Pupinu
  • izložba “Rudi Čajevec”

U okviru festivala održaće se i takmičenje – smotra tehničkog stvaralaštvca pod nazivom – “Inovacioni potencijali mladih”.

Na festivalu će se 13. oktobra od 11 do 17 časova održati i i Međunarodna konferencija o inovaciama i intelektualnoj svojini pod pokroviteljstvom Svetske organizacije za intelektualnu svojinu (WIPO).

Festival inovacija “Tesla fest” organizuje Savez pronalazača Vojvodine, a u toku tri decenije manifestacija je prerasla u značajan privredni, naučni i kulturni događaj u zemlji i regionu.

Tesla fest” afirmiše inovacije, pronalazaštvo i intelektualnu svojinu kao faktor ekonomskog i tehnološkog razvoja.

12/10/2015 09:48

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments