Nenad Pavlović posle lečenja dobio i stipendiju za školovanje!

30/03/2016 09:30

Nenad Pavlović posle lečenja dobio i stipendiju za školovanje!

Nakon apela za pomoć koja mu je bila neophodna, Nenad Pavlović je započeo lečenje retke boleti koju ima, a dobio je i stipendiju za studiranje o kom je sanjao.

Naime, Nenad je izrazio želju da upiše studije Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije “ITS”, a osnivači ove škole, kompanije Comtrade i Link Group su mu to i omogućili.

nenad 2

Foto: Milena Đorđević

Nenad je u prostorijama “ITS” – Visoke škole strukovnih studija za informacione tehnologije potpisao ugovor o studiranju, pa će nakon završene srednje škole dve godine studirati baš ono što je želeo.

Zahvaljujući svom hrabrom potezu da javno zatraži pomoć, Nenad je dobio svoju prvu terapiju – veoma redak i skup lek koji će sprečiti dalje napredovanje oboljenja krvi – paraksizmalne noćne hemoglobinurije (PNH) od koje boluje.

Prema rečima direktora “ITS” škole Bojana Ristića, ideju da stipendiraju Nenada i omoguće mu besplatno školovanje dobili su kada su gledali Nenada u jednoj TV emisiji u kojoj je gostovao.

nenad 1

Foto: Milena Đorđević

– Mladi koji imaju svoju ideju, bore se za tu ideju. On je fanstastičan primer i verujem da će zbog velike želje i snage koju nosi sa sobom on nastaviti svoje obrazovanje i lečenje, i uveren sam da će uspeti i u jednom i u drugom. Od nas će dobiti svaku podršku. Imaće i praktični rad, a najbolji učenici dobijaju priliku da ostanu u kompaniji po završetku studija – rekao je direktor “ITS”.

Srećko Miodragović, savetnik predsednika grupacije Comtrade, rekao je da je kompanija već šest godina prisutna u oblasti edukacije, sa jednim ciljem – da obezbedi kvalitetan stručni IT kadar.

nenad 3

Foto: Milena Đorđević

Nenad je već pri potpisivanju ugovora o školovanju imao priliku da obiđe prostorije svoje buduće škole, da se upozna sa obavezama i uslovima studiranja na Visokoj školi strukovnih studija za informacione tehnologije, a posetio je i kompaniju Comtrade.

Pogledajte video:


Izvor: Telegraf.rs

30/03/2016 09:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments