Novi Sad: Međunarodni salon knjiga i izložba umetnosti

11/04/2016 15:40

Novi Sad: Međunarodni salon knjiga i izložba umetnosti

Na Novosadskom sajmu u periodu od 12. do 18. aprila biće održan 22. Međunarodni salon knjiga i Međunarodna izložba umetnosti “Art ekspo”.

Biće predstavljeno 80 izlagača, kao i 17 izložbi, od kojih će 11 biti na “Art ekspu”, a šest u okviru Salona knjiga.

Prateći program manifestacije sastoji se od 80 događaja različitog tipa. Ljubitelji knjiga će imati priliku da se sretnu sa dobitnicima prestižnih književnih nagrada – “NIN”-ove, “Zmajeve”, “Andrićeve” i “Sremčeve” nagrade.

Na Međunarodnom salonu knjiga posetioci će imati priliku da kupe knjige od čak 100 dinara, dok će 50 dinara koštati dečje knjige.

Mnoge izdavačke kuće, koje budu izlagale na Salonu knjiga, svim posetiocima će obezbediti popust na izdanja od 90 odsto za određene naslove.

Organizuju se i prateći programi kao što su Dani bibliotekara, Dani ruske kulture, Dečji salon, Evropski fejsbuk pesnički festival, Festival Ilustracije knjige “BookILL Fest”, Književni susreti Društva književnika Vojvodine i slično.

Međunarodna izložba “Art ekspo” obuhvataće 11 tematskih izložbi – koje se sastoje od akvarela do postaviki dobitnika nagrade “Saa Šumanović” i slika Boška Petrovića, iz kolekcije Poklon zbirke Rajka Mamuzića.

Po prvi put biće održan i “Art bazar” koji će se održavati 16. i 17. aprla, gde će posetioci imati priliku da predmete od kulturne i umetničke vrednosti zamene za one koji im se više dopadaju.

11/04/2016 15:40

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments