Pridružite se BESPLATNOJ online manifestaciji problem solvinga od 7. do 13. decembra

03/12/2021 09:32

Pridružite se BESPLATNOJ online manifestaciji problem solvinga od 7. do 13. decembra

Prema pisanju Svetskog ekonomskog foruma, problem solving je jedno od najvažnijih umeća 21. veka, a najjednostavnije rečeno, podrazumeva rešavanje svakodnevnih realnih životnih problema.

Brainfinity Problem Solving Week je i ove godine sa vama, u još boljem izdanju!

Ovogodišnja nedelja problem solvinga održaće se od 7. do 13. decembra 2021. kao najveća besplatna online manifestacija u regionu, koja okuplja sve uzraste i profesije. Nije važno da li ste nastavnik, učenik, roditelj ili čak predstavnik kompanije, na Brainfinity Weeku okupljaju se svi koji žele da postanu vešti problem solveri i steknu veštine koje se traže.

Budući da je prošle godine ovaj jedinstveni online događaj okupio više od 3.000 učesnika, Brainfinity Week 2021 je za sve one koji žele da razviju svoje logičke i kreativne veštine pripremio još jedno fenomenalno izdanje koje će učesnicima predstaviti inovativna i zabavna rešenja nekih trenutno aktuelnih problema i pitanja i na kome će oni saznati zbog čega je problem solving sveobuhvatna veština koja ima ogroman uticaj na budućnost.

Prijave za besplatno učešće na Brainfinity Weeku su otvorene, a broj mesta je ograničen.

Šta je problem solving?

Po pisanju Svetskog ekonomskog foruma, problem-solving jedna je od najvažnijih veština 21. veka i uopšte, budućnosti, a najjednostavnije rečeno predstavlja rešavanje svakodnevnih realnih životnih problema.

Važi za jednu od najvažnijih veština koju čovek koristi da pronađe adekvatno rešenje za konkretne probleme iz života držeći se nekoliko koraka u tom rešavanju – razumevanje problema, istraživanje i prikupljanje informacija, pravljenje strategije i brainstorming, odabir najboljeg rešenja, akciju i proveru. Što više usavrši ove korake, problem solver postaje sve bolji, stvarajući sebi sve bolje i bolje okolnosti za život.

Posebno je važan za usmeravanje dece, jer uz njega dete brže i lakše usvaja znanje sa razumevanjem, dok istovremeno jača svoju kreativnost, komunikaciju, timski duh, medijsku i digitalnu pismenost i razvija samopouzdanje tako da se steknu veštine koje će biti praktično primenljive usvetu budućnosti.

Brainfinity Week – događaj koji okuplja problem solvere iz celog sveta

Brainfinity Week je manifestacija koja se održava u nedelji kada je pre 133 godine rođen začetnik problem solvinga, mađarski matematičar Đerđ Poja (György Pólya).

U toku nedelje problem solvinga učesnici će imati priliku da vide kako na jedinstven i moderan način mogu da se reše geodetski problemi, obrati pažnja na problem zagađenja vazduha i odnos pešaka i vozača. Saznaće i da li vera u uspeh vodi ka uspehu i kakva je uloga nastavnika i roditelja u tome, kako mogu da reše problem u komunikaciji sa gluvonemim ili slepim osobama pomoću Brajeve azbuke ili Morzeovog pisma i još mnogo toga.

Ko može da učestvuje u ovogodišnjem izdanju?

Brainfinity Problem-Solving Week je manifestacija bez granica, baš kao što je i sam problem solving. Zato je Brainfinity Week namenjen apsolutno svima. Bez obzira na to da li ste osnovci, srednjoškolci, učitelji, nastavnici ili roditelji, Brainfinity Week je idealna prilika da svi zajedno proširimo vidike i usvojimo znanje o veštini koja otvara put ka budućnosti.

Kako je reč o društveno korisnom događaju koji će iz korena promeniti prvenstveno obrazovni sistem, učesnici Brainfinity Weeka dobiće neprocenjivo iskustvo i pregršt ideja koje u različitim oblastima mogu da primene momentalno.

Nastavnike očekuju bodovi za stručno usavršavanje, učenici imaju priliku da se plasiraju u drugu fazu Brainfinity takmičenja u problem solvingu, koje je do sada već pomerilo sve granice, dok škole i kompanije očekuju sertifikati kao potvrda o učešću na prvoj problem solving nedelji u Evropi.

Ne propustite priliku da budete deo BESPLATNE nedelje problem solvinga!

Bez obzira na to da li ste osnovci, srednjoškolci, učitelji, nastavnici ili roditelji, Brainfinity Week je idealna prilika da svi zajedno proširimo vidike i usvojimo znanje o veštini za koju do sada mnogi nisu ni čuli. Sigurno će nam svima koristiti čime god da se bavimo, a naša deca bi obavezno trebalo da se uključe i isprate ovu manifestaciju.

Prijavite se za praćenje besplatnih predavanja i radionica na Brainfinity Weeku i saznajte zašto problem solving s razlogom nosi epitet najpoželjnije veštine budućnosti!

Testirajte svoje problem solving veštine

Rešite ovaj aktuelni problem i saznajte zašto je problem solving zanimljiv svim generacijama.

Problem:

”Ćevapi”

U ćevabdžinici „Brain” su sedeli Vladislav, Mladen i Ivan i posmatrali su pet ćevapa koji su im ostali na ovalu. U jednom trenutku je nestalo struje. Kada je došla struja minut kasnije, na ovalu više nije bilo ćevapa. Njih trojica su sve pojeli i svako od njih je pojeo bar jedan i oni svi znaju da je svako pojeo bar jedan. Osim toga, sva trojica su veoma dobri u logičkom zaključivanju. Ovako teče razgovor između njih:

 

Vladislav: Ja ne znam koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

Mladen: Ni ja ne znam koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

Ivan: Ne znam ni ja koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

Vladislav: Ja sada znam koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

Mladen: I ja sada znam koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

Ivan: Ja i dalje ne znam koliko je ko od vas dvojice pojeo ćevapa.

 

U ovom razgovoru niko nije lagao. Pa šta se onda desilo?

Šaljite nam vaše predloge, a rešenje ovog problema saznaćete na Brainfinity Weeku na Problem day-u, 11.12. 2021. Prijavite se ODMAH!

 

03/12/2021 09:32

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments