Ništa od pregovora, štrajk prosvetara se nastavlja

21/11/2014 15:10

Ništa od pregovora, štrajk prosvetara se nastavlja

Pregovori Ministarstva i prosvetara nisu uspeli, pa će oni nastaviti sa štrajkom, a sledeće nedelje treba da započnu pregovori oko izrade kolektivnog ugovora, izjavio je danas predsednik Unije sindikata prosvetnih radnika Dragan Matijević kada je završen sastanak sa ministrima prosvete i finansija Srđanom Verbićem i Dušanom Vujovićem.

Matijević je rekao da na sastanku nisu uspeli da pronađu rešenje za zahtev prosvetnih radnika da budu izuzeti od smanjenja plata od deset odsto, što je jedan od osnovnih razloga za štrajk.

Trenutno predstavnici vlade ne vide način za rešenje ovog problema, ali u neko dogledno vreme može doći do dogovora, rekao je Matijević za Tanjug.

On je rekao da nije potrebna velika suma novca iz budžeta za izuzeće prosvetara od smanjenja plata, već da je to više “stvar dobre volje”, te da sindikati veruju da se uz dobru volju to može promeniti, uprkos ministru Verbiću i njegovom verovanju u suprotno.

On je rekao da će sledeće nedelje početi pregovori sa Ministarstvom prosvete, a na njima će se najviše baviti pitanjem kolektivnog ugovora.

Nakon sastanka, ministar Verbić je rekao da trenutno ne postoji rešenje za prekidanje štrajka prosvetara, ali da je današnji sastanak bio veoma konstruktivan. Kako je rekao, jedna od tema na sastanku je bila vezana za pravljenje srednjoročnog plana za “spasavanje prosvete”.

Izvor: Blic

21/11/2014 15:10

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments