Završena evropska turneja Beogradske filharmonije

12/11/2014 14:20

Završena evropska turneja Beogradske filharmonije

Beogradska filharmonija uspešno je završila evropsku turneju po gradovima Švajcarske i Nemačke, koja je trajala od 2. do 10. novembra.

Orkestar je nastupio sa troje različitih solista pod upravom Muhaja Tanga, na više od sedam koncerata pred oko šest hiljada ljudi, glasi saopštenje Filharmonije.

Filharmonija je imala raznovrstan i atraktivan repertoar, pa se predstavila pokazavši raskoš i punoću orkestarskog zvučanja. Njihova izvođenja Igrara iz Galante, Kodalja, Slika sa izložbe, Musorgskog kao i svite Šeherezada, Rimskog-Korsakova pozdravili su i pubilka i muzički kritičari.

U kritici lista Sudkurier stoji da je Filharmonija upečatljivo sledila izmenu žanrova i promenu boje zvuka.

Sa Filharmonijom su nastupili virtuozi visokog ranga, hornista Radek Baborak, pijanista Inglof Vunder, kao i violinista Valerij Sokolov koji je dobio ovacije i na koncertu u Beogradu pred odlazak na evropsku turneju.

Sokolov je izveo Koncert za violinu i orkestar Čajkovskog,a kaže da mu je bilo veliko zadovoljstvo svirati na turneji sa Filharmonijom na turneji kao i u Beogradu. Pored Sokolova, saradnjom je zadovoljan i Ingolf Vunder, kao i Radek Baborak, čiji je nastup dobio posebno dobre muzičke kritike.

Filharmonija je nastupala u Vispu, Frajburgu, Filingen-Šveningenu, Štutgartu, Šafhauzenu, Tibingenu i Vormsu.

Izvor: RTS

12/11/2014 14:20

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments