Letnja škola “Nedelja socijaldemokratije 2015”

05/05/2015 08:45

Letnja škola “Nedelja socijaldemokratije 2015”

Deseta regionalna letnja škola “Nedelja socijaldemokratije 2015”, koju organizuje Fondacija Friedrich Ebert, održava se od 28. juna do 5. jula na Avali kod Beograda.

Letnja škola namenjena je mladima između 18 i 25 godina koji su aktivni u političkim i sindikalnim organizacijama ili udruženjima građana. Cilj programa je da se mladi politički aktiviraju kroz izgradnju kapaciteta i povezivanje sa vršnjacima iz regiona.

“Nedelja socijaldemokratije 2015” okupiće 100 učesnika iz regiona Zapadnog Balkana, koji će za vreme trajanja škole biti smešteni u kampu u prirodi.

Teme o kojima će se razgovarati u toku programa su: socijaldemokratija, vrednosti, solidarnost, integracije, regionalna saradnja, tranzicija, kontrola vlasti, sloboda medija, govor mržnje, visoko obrazovanje.

Pored ovih tema, biće reči i o ljudskim i manjinskim pracima, ekonomskim merama države blagostanja, politici održivog razvoja, izvornom sistemu i razvoju političkih partija, ulozi organizacija civilnog društva u razvoju predloga praktičnih politika, odnosu crkve i države.

Fondacija Friedrich Ebert će svim učesnicima koji uspešno prođu kompletan program dodeliti sertifikat o završenoj političkoj školi.

Prijavljivanje za letnju školu traje do 1. juna, a za prijavu je potrebno popuniti formular koji se nalazi na sajtu.

Spisak kandidata koji će učestvovati u “Nedelji socijaldemokratije” biće objavljen do 10. juna.

Troškovi smeštaja, ishrane i rada u kampu plaćaju organizatori, kao i pola putnih troškova za polaznike iz Srbije, dok će učesnicima iz regiona biti kompletno plaćeni troškovi puta.

Za dodatne informacije dostupan je mejl [email protected], kao i zvanična Fejsbuk stranica.

Izvor: RTV

05/05/2015 08:45

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments