Koje namirnice pogrešno konzumiramo?
Povezane objave
Kako se služe i konzumiraju namirnice, od paradjza do vina, otkrivaju stručnjaci.
Paradajz
Kako bi organizam iskoristio sve pozitivne sastojke paradajza, najbolje je konzumirati ga pečenog. Verovali ili ne, stručnjaci tvrde da je čak i umak od paradajza zdraviji od sirovog.
Beli luk
Beli luk prvo iseckajte, a zatim ga ostavite da odstoji. Naime, kada je izložen vazduhu, beli luk dobija na nutritivnoj vrednosti, a enzim alicin se lakše apsorbuje.
Povrće
Nije preporučljivo kuvati i pržiti voće. Enzim koji je koristan u prevenciji raka biva uništen nakon termičke obrade povrća. Savetuje se kuvanje na pari.
Jogurt
Sloj koji se stvori na vrhu je najzdraviji deo jogurta, odnosno bogat je vitaminom B12 i proteinima.
Crno vino
Vino će možda imati bolji ukus ukoliko “prodiše”, odnosno odstoji, međutim, ono neće biti zdravije. Kada vino stoji otvoreno organske kiseline i polifenoli, koji su korisni po zdravlje, počinju da se raspadaju.
Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*