Motivacija ne traži emocije

30/04/2015 14:29

Motivacija ne traži emocije

Misao nije mi sad do toga odavno je poznata kao ubica produktivnosti. Ova fraza je presudila nebrojenim dostignućima i satima produktivnosti.

Ipak, svi mi dozvoljavamo da se iste okolnosti neprekidno ponavljaju jer odbijamo da priznamo jednostavnu istinu: da bismo nešto postigli, nisu važne naše emocije, niti osećaj.

Vrlo često sami ubijemo svoju motivaciju i ne započinjemo svoj zadatak samo zbog toga kako  se osećamo u određenom momentu. Kada bi osećanja bila neophodna da se završe obaveze, mnogo ljudi uopšte ne bi ni odlazilo na posao. Negativne, demotivišuće emocije se prevazilaze zato što drugog izbora nema. Isto važi i za sve one stvari kojima želimo da se bavimo, ali nas neka emocija, na primer strah, sputava u tome.

Kada sledeći put primetite da nešto ne želite da radite i da odlažete početak novog zadatka, zastanite i postavite sebi pitanje: Otkad ja to moram da se osećam raspoloženo za rad da bih postigao rezultate?  Zatim se, jednostavno, usmerite na posao. Ovo je veoma moćan pristup problemu koji će vam pomoći da ustanete iz kreveta i budete preduzimljivi, čak i onda kada se osećate drugačije. Neka vam ovo pitanje služi kao mantra samo mesec dana i to će biti dovoljno da primetite kako vam se život menja u pozitivnom smeru.

Najvažnija odlika ove strategije nije ta što se ona može primeniti na one stvari, odnosno zadatke kojima uopšte ne bismo želeli da se bavimo, već i na one zadatke koje želimo da završimo, ali se iz bilo kog razloga osećamo nevoljno ili nesigurno. Loš dan na poslu može uništiti vašu motivaciju da nakon posla kvalitetno provedete svoje vreme sa voljenim osobama. Isto tako može sputati vašu nameru da radite na nekom ličnom projektu kome ste se radovali. Zapamtite, ne morate da se osećate entuzijastično da biste započeli i završili bilo šta od toga. Čim budete savladali tu početnu barijeru, postaće vam mnogo lakše da utabate stazu do onakve radne energije kakvu ste sve vreme čekali.

30/04/2015 14:29

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments