Četiri načina da se pokrenete

05/03/2016 10:04

Četiri načina da se pokrenete

Ukoliko želite da promenite nešto u životu, neophodno je da razjasnite šta od života zapravo želite. Ako vam ovo nije baš najjasnije, možete doći u situaciju da se neprestano pitate zašto vam ništa ne polazi za rukom.

Ukoliko ne uspevate da postignete ono što ste naumili, vrlo je moguće da je to posledica nerazjašnjenih ciljeva.

Ovo su načini na koje ćete sigurno uspeti nešto da promenite – na bolje:

Zapitajte se kako biste mogli da doprinesete

Ukoliko utrošite vreme razmišljajući o tome kako biste vi mogli da nečemu doprinesete, vrlo je moguće da ćete naići na neku ideju ili neki problem koji biste mogli rešiti. U svakom slučaju, problema je pregršt, a verovatno je da postoji neki segment kome biste vi mogli da doprinesete.

Zapitajte se šta vas raduje

Ukoliko ipak ne možete da pronađete nijedan problem koji zahteva rešenje, možda je neophodno da provedete neko vreme razmišljajući o svojim snovima i težnjama. Nešto vas sigurno raduje i inspiriše. Morate prestati da dozvoljavate drugima da žive vaše snove.

Pronađite nešto u čemu ste dobri

Razmislite o svim situacijama kada ste bili pod pritiskom. Koja od vaših veština je u tom trenutku isplivala na površinu? Ili pak, u situacijama kada niste pod pritiskom – koji je vaš talenat u tim situacijama najizraženiji?

Podsećajte se svakodnevno

Kada jednom razjasnite kako biste vi mogli da doprinesete, neophodno je da to zapisujete svakoga dana. Potrebno je da vam bude kristalno jasno u kom pravcu idete i šta želite da uradite. Kada to razjasnite, uvidećete da vam se nova vrata svakodnevno otvaraju i da sve ide svojim tokom. Sve je to posledica toga što ste odlučili da neke stvari raščistite sami sa sobom.

05/03/2016 10:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments