Zašto je tokom zime važna konzumacija supe?

03/12/2018 09:30

Zašto je tokom zime važna konzumacija supe?

Tokom zime i hladnih dana, većina se najviše obraduje supi.

Topla supa na stolu nakon napornog i hladnog dana predstavlja pravi eliksir. Kombinacija čorbice sa kuvanim mesom, povrćem i testeninom obezbeđuje organizmu neophodne nutrijente.

Supa – važna stavka u ishrani

Stručnjaci ističu da je važno uvrstiti supu u ishranu, posebno kao ručak. Današnje kuhinje uglavnom su siromašne mesom koje je pripremljeno na vodi, a nije dinstano.

Preporučuje se odvajanje masnoće iz supe sa mesom, jer količina unetih kalorija iz supe može zasititi, pre konzumacije glavnog jela. Blagodeti supe ogledaju se u jačanju imuniteta i boljem varenju hrane. Za jačanje su najbolje supe i čorbe od brokolija i mahunarki.

U vreme respiratornih infekcija preporučuje se konzumacija pileće supe. Od prehlade posebno štite supe sa crnim lukom, šargarepom i peršunom.

Zahvaljujući supi, organizam dobija potrebnu količinu tečnosti i tako se sprečava dehidratacija. Pored svojstava koji pozitivno utiču na zdravlje, važno je napomenuti da, možda u supi najviše i uživamo, jer nas tokom zime i hladnih dana, zagreje iznutra.

03/12/2018 09:30

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments