Trikovi da brzo ponovo zaspite tokom noći

08/02/2018 09:31

Trikovi da brzo ponovo zaspite tokom noći

Ukoliko vam se dešava da se u toku noći probudite i ne možete ponovo da zaspite, isprobajte ove savete.

Buđenje u toku noći nastaje iz brojnih razloga, kao što su nervoza, anksioznost, posledica konzumiranja određenih namirnica ili iščekivanje sutrašnjeg dana zbog nečeg važnog, kao što je sastanak ili pak ispit.

Ukoliko vam se međutim često dešava da se budite noću i da zatim ne možete da zaspite, to može da ima negativne posledice po zdravlje. Iz tog razloga, isprobajte naredne metode brzog uspavljivanja.

Kako brže zaspati?

Sklonite telefon

Ukoliko se probudite usred noći, pokušajte da ne posegnete ka telefonu i da proveravate mejlove i društvene mreže. Ova aktivnost vas može samo dodatno razbuditi.

Spavaća soba- utočište

Od spavaće sobe napravite tamno i tiho utočište koje će na podsvesnom nivou pripremiti telo za spavanje. Takođe, studije su pokazale da ljudi koji spavaju u hladnijim prostorijama brže zaspu i imaju kvalitetniji san.

Opustite um i telo

Ukoliko imate osećaj da vaš um ima svoje sopstvene misli kada legnete da spavate- u pravu ste. Nesanica nastaje onda kada mozak odbija da spava. Ukoliko vam se ovo dešava, pokušajte da dišete duboko, slušate umirujuću muziku i da opuštate i um i telo.

Izbegavajte alkohol

Iako alkohol ima uspavljujuće dejstvo, izbegavajte ga, naročito pred spavanje. Pored toga što ova navika može da izazove zavisnost, alkohol dovodi i do dehidratacije, a žeđ vas može probuditi usred noći.

08/02/2018 09:31

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments