Tajna vitalnosti pravo iz prirode

18/08/2020 11:04

Tajna vitalnosti pravo iz prirode

Tajna vitalnosti se krije u balansu, zdravlju mehanizama organizma i samih organa, usklađenosti rada hormona, zdrave PH sredine i balansirane biohemije organizma. Sve to možemo izbalansirati na sasvim prirodan način, unošenjem biljnih fragmenata koji utiču na funkciju i regeneraciju našeg organizma, balans minerala, vitamina i pravilnu hormonsku funkciju.

Sočivo

Kažu da je ovo „zrno vitalosti“, sa svojim izuzetno niskim glikemijskim indeksom ( ispod 50) i bogatstvom blasnih materija u njemu. Odličan je izvor i biljnih proteina kao i grašak – sa po gramu više proteina od fileta lososa. Zasitnost je velika jel sadrži i dosta ugljenih hidrata, posebno važno za dijabetičare ili one koji imaju insulinsku rezistenciju. Čarobna biljka.

Maslačak 

Ovaj neprijatelj vrtova često je korišćen u narodnoj medicini. Najčešće kao čaj, od nedavno se koriste i listovi i prženi koren.  Šolja čaja od ovog žutog zlata dovoljna u slučaju natečenosti i zadržavanja vode u organizmu. Pogoduje jetri i dobar je detoks, blagotvoran za kožu i probleme sa očima. Doprinosi boljem varenju, pogodan je i za regulaciju telesne težine, a može biti i kao čaj zamena za kafu.

Lekovito bilje za zdrava creva

Mikrobiom creva koji ako je oštećen ili debalansiran stvara brojne probleme u digestiji. Oštečuju ga brojni svakodnevi faktori kao što su stres, loša i neredovna ishrana, dijete, fizička aktivnost…

Da bi ispravili nepravilnosti u mikroflori digestivnog trakta i polako rešili probleme, treba polako da počnemo sa promenom stila života recimo dodajući ishrani razne začine.

Semenke komorača sprečavaju probavne grčeve, smanjuju nadutost i antispazmatično deluju na želudac pa ga opuštaju. Efikasne su u lečenju kandidijaze i iritabilnog kolona. Imaju antivirusno i antimikrobno dejstvo. 

Đumbir – štiti jetru od oštećenja i pomaže stvaranju dobrih bakterija. Pomaže regeneraciju crevne sluznice te umanjuje upalne procese u debelom crevu. Koristi se za smirivanje mučnine.

Menta – ublažava simptome iritabilnog kolona i lošeg varenja, kao što su depresija i mučnina.

Kurkuma – smanjuje nadutost i upale 

Kim – ublažava grčeve i pomaže pri izbacivanju gasova, redukuje gubitak apetita i oslobađa od zatvora, slične efekte ima i mirođija.

18/08/2020 11:04

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments