Najveće greške kod nege noktiju!

20/08/2022 20:01

Najveće greške kod nege noktiju!

Iako je sređivanje noktije kod kuće brže, jednostavnije i jeftinije, nego odlazak u kozmetičarski salon, ceo trud može biti uzaludan ukoliko pravite najčešće greške pri sređivanju noktiju.

Zanoktice

Većina dama odlučuje da, pri manikiru, uklanja kožu kod korena nokta. Međutim, ta koža, takozvane zanoktice, čuvaju nokat. Njihovo uklanjanje može da izazove infekcije, a nokti mogu da rastu nepravilno.

Zaštitni sloj

Pre nanošenja laka za nokte, veoma je važno naneti providni, bazni sloj. Lakovi za nokte, naročito oni tamnijih nijasni, mogu da utiču na pigmentaciju nokta. Stoga, pre nanošenja omiljene boje, prvo nanesite prozirni lak.

I nokti „dišu“!

Ukoliko stalno lakirate nokte, stvarate veću verovatnoću da oni promene boju i da požute. Stoga, s vremena na vreme, „odmorite“ noktnu ploču i pustite nokte da dišu. Možete uraditi i jednostavan piling sa sokom od limuna i malo sode bikarbone, nakon što skinete lak sa noktiju. Takođe, na nokte mažite kantarionovo ili bademovo ulje, kako bi vam ostali sjajni i kako vam se zankotice ne bi sušile.

20/08/2022 20:01

Your e-mail address will not be published.
Required fields are marked*

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments